NXTvoice heeft integratie VoIP-platform met Salesforce afgerond

NXTvoice, het hosted zakelijke VoIP-platform platform van ISP- en telecomleverancier NXTcom heeft haar SIP-trunks en cloudgebaseerde telefonielicenties volledig geïntegreerd met de producten van Salesforce.

De integratie van het zakelijke VoIP-platfom met de producten van de aanbieder van CRM-oplossingen is de tweede integratie met de toepassingen en oplossingen van grote leveranciers binnen twee weken. Eerder werd NXTvoice al met Office365 geïntegreerd.  “Waar Office 365 voor ons de eerste stap was, hebben we voor de komende 3 maanden ruim 80 toonaangevende softwareleveranciers uitgekozen waarmee we direct willen integreren”, zegt product manager Ed de Wilde van NXTvoice “Dit verwachten we eind februari 2018 al volledig te hebben afgerond. We hebben gekozen voor de meest toonaangevende softwareleveranciers, maar zullen ook zeker op verzoek van wat meer lokale software integrators de integratie tot stand gaan brengen.”

Groei

De integratie van het platform met andere aanbieders van software vloeit voort uit de sterke groei van NXTvoice en de ambities van moederbedrijf NXTcom.  “Door de globale groei over de landsgrenzen van NXTcom, de moederorganisatie van NXTvoice, zien wij de behoefte ontstaan vanuit diverse branches om NXTvoice te gebruiken als telecomoplossing voor hun branche. Daarbij is de integratie met de primaire software omgeving van de klant wel erg belangrijk, zeker als deze zonder poespas gerealiseerd kan worden. Eenvoud maakt dat NXTvoice zo snel groeit”, aldus de product manager.  De integratie met Salesforce is vanaf nu ook partners, resellers en wholesale-partners, van NXTcom beschikbaar die al NXTvoice gebruiken.

Bron: NXTcom