Xelion ondersteunt SIP-telefoons van Cisco

VoIP-specialist Xelion ondersteunt vanaf nu de 78xx- en 88xx- SIP-telefoons van netwerkleverancier Cisco en breidt de samenwerking uit.

Volgens de VoIP-specialist voor vooral het mkb kunnen deze zakelijke vaste telefoons van de netwerkleverancier nu snel op de VoIP-dienst worden aangesloten en beschikken zij dan standaard over alle functionaliteit.  Daarnaast gaan beide partijen verder investeren in de verdere integratie van SIP-toestellen voor telefonie en video en het eenvoudig activeren van de gezamenlijke oplossing. Hierbij zullen resellers en zakelijke VoIP-leveranciers een belangrijke rol krijgen.

Intensievere samenwerking

SIP-telefoonsXelion en Cisco met elkaar afspraken gemaakt om op technisch en commercieel gebied intensiever samen te werken. Het eerste tastbare resultaat is dat de Cisco-telefoons vanaf nu volledig vanuit Xelion 6 worden ondersteund. Dit betekent dat toestellen zichzelf automatisch registreren als deze op Xelion worden aangesloten. Diverse handige gebruikersfuncties maken de waarde van de gezamenlijke oplossing voor gebruikers extra interessant. Zo is het mogelijk om vanuit Xelion automatisch een adresboek op de Cisco toestellen te presenteren en is direct te zien of er nieuwe voicemails zijn. “Cisco staat voor kwaliteit en door de diverse mogelijkheden van de toestellen vanuit Xelion te ondersteunen, krijgt de gebruiker veel meer mogelijkheden zonder dat daarvoor handmatige acties nodig zijn. Kortom samen bieden we meer gebruikersgemak aan gebruikers en resellers”, zegt directeur Arthur van den Ende van Xelion over de samenwerking.

Bron: Xelion