Vodafone lanceert eigen IoT-dienst

Mobiele operator Vodafone heeft in een aantal Europese landen onder de naam V by Vodafone een eigen platform voor het Internet of Things (IoT) gelanceerd.

De mobiele operator lanceert het eigen IoT-platform in eerste instantie direct in Duitsland, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Later zal het platform, dat zich vooral op consumenten richt, ook in 28 andere Europese landen worden aangeboden.

Producten

IoTBij de introductie haar IoT-platform levert Vodafone vier producten die daarmee werken. V-Auto is een dongle die past in de OBD-poort van auto’s. Sinds 2002 worden de meeste auto’s met zo’n aansluiting geleverd. Met deze oplossing worden hulpdiensten automatisch gealarmeerd bij een ongeval. Ook zit er een GPS-ontvanger in zodat een auto bij vermissing kan worden teruggevonden en is het mogelijk om feedback te krijgen op het rijgedrag. V-Camera is een mobiele beveiligingscamera die overal werkt waar een 3G- of 4G-netwerk beschikbaar is. Met V-Pet kun eindgebruikers bijhouden waar hun huisdieren uithangen. Het is mogelijk om een waarschuwing te krijgen als een dier buiten een vooraf gespecificeerd gebied komt. Ook kunnen gebruikers er slaappatronen mee registreren. Tot slot is V-Bag een tracker voor een tas. Hiermee is het eveneens mogelijk om een waarschuwing te krijgen als de tas buiten een bepaald gebied komt. Voor elk V by Vodafone-product is een V-Sim vereist die aangemeld moet worden op het netwerk via een smartphone-app. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een QR-code op de doos waarin de simkaart zit. In 2018 komt de mobiele operator met meer producten onder eigen naam.

Bron: Vodafone