Tech Data Nederland en Lookout Enterprise werken samen voor zakelijke mobiele beveiliging

Distributeur Tech Data Nederland heeft een distributieovereenkomst gesloten met mobiele beveiligingsspecialist Lookout Enterprise voor het distribueren en het vermarkten van haar Mobile Security licenties voor de zakelijke markt.
LookoutDe distributieactiviteiten uit deze samenwerking worden ondergebracht bij de Security-afdeling van de Tech Data-divisie Azlan. Hiermee wordt het portfolio van deze gespecialiseerde afdeling verder uitgebreid. “De digitale transformatie brengt steeds geavanceerdere cyberaanvallen met zich mee die zich vaker op de mobiele applicaties richten en zo werknemers en bedrijven kwetsbaar maken. Niet alleen zijn mobiele apps niet meer weg te denken, elke dag komen er tienduizenden nieuwe bij””, licht business manager Security Jord Koot van Tech Data toe waarom Lookout partners helpt bij het ‘beveiligen van de klant en het ontwikkelen van business’. “Om bedreigingen te weerstaan vraagt dit naast security op device- en netwerkniveau, ook beveiliging op applicatieniveau. De specialist monitort apparaten voortdurend op aanvallen en beschermt eindgebruikers tegen app gebaseerde aanvallen, trojans en spyware, netwerk gebaseerde aanvallen, man-in-the-middle en SSL, en OS gebaseerde aanvallen als jailbreaking en rooting. De goede samenwerking met MDM-solutions biedt organisaties daarbij de mogelijkheid een geïntegreerd policy management te ontwikkelen. Onze partners kunnen met Lookout zo niet alleen hun klanten beter beveiligen, maar ook hun security business verder ontwikkelen.” De samenwerking tussen Tech Data en Lookout Enterprise is inmiddels van start gegaan en zal de komende tijd worden gebruikt om de bestaande partners vande mobiele beveiligingsspecialist te ondersteunen in de ontwikkeling van hun mobile security business.

Totaalprogramma Tech Data

Ook regional channel manager Didier Jansen van de enterprise-tak van Lookout is blij met de samenwerking. “Het Securing Your Business programma van Tech Data is er met een end-to-end security-portfolio, ecosysteem en gerichte marktactivatie programma’s op gericht channel partners actief te helpen groeien op het gebied van security. Deze aanpak past goed bij onze cloud gebaseerde propositie, welke wordt gevoed door een wereldwijd sensornetwerk met meer dan 100 miljoen gebruikers van de consumentenversie van Lookout.” Hierdoor beschikt de mobiele beveiligingsspecialist over een unieke dataset met praktisch iedere mobiele programmeercode ter wereld en de intelligentie om al deze data continu te analyseren en hier betekenis aan te geven Wanneer Lookout een apparaat als risicovol bestempelt, kan toegang tot bedrijfskritische programma’s tijdelijk worden ingetrokken. Als de toegang is geblokkeerd krijgen eindgebruikers op hun toestel direct advies over hoe het probleem snel en eenvoudig kan worden opgelost om weer toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties en -gegevens.

Bron: Tech Data