Mitel neemt ShoreTel definitief over

Cloudtelefoniespecialist Mitel heeft eind juli een definitief akkoord bereikt over de overname van branchegenoot ShoreTel. De overname moet aan het einde van het derde kwartaal van 2017 zijn voltooid.
De cloudtelefoniespecialist betaalt de overname van alle aandelen in cash. Het gaat hierbij om een bedrag van 1,3 miljard dollar. Belangrijkste reden voor de overname is dat Mitel sterker wil groeien in het UCaaS-segment. Dit vanwege de toenemende vraag, door de trend van digitale transformatie, vanuit haar klanten wereldwijd, aldus de specialist. Door de fusie wordt Mitel de op een na grootste leverancier van UCaaS-diensten, waardoor het nog beter in staat is om haar klanten nieuwe cloudgebaseerde oplossingen en applicaties te leveren.  “Deze combinatie maakt het ons mogelijk zich te consolideren binnen de markt en voordeel te halen uit kostenbesparing en nieuwe technologie waardoor wij kunnen groeien in de cloud”, aldus CEO Rich McBee van Mitel. “Samen zijn Mitel en Shoretel in staat om klanten sneller naar de cloud te brengen met complete cloudgebaseerde communicatie en applicaties.”

Blijvende ondersteuning

Het bedrijf geeft aan dat na de overname Mitel blijvend haar klanten, resellers en partners , en die van Shoretel, zal blijven ondersteunen met een portfolio van communicatie- en collaboration-oplossingen. De cloudtelefoniespecialist heeft dan ongeveer 3,200 channel partners. Het hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf wordt gevestigd in Ottawa, Canada en heeft dan wereldwijd ongeveer 4,200 medewerkers. Mitel blijft onder leiding staan van Rich McBee.

Bron: Mitel