Frost & Sullivan: ‘Bedrijven gebruiken graag voordelen VoIP en SIP-trunking’

Grote bedrijven stappen, vanwege de voordelen van VoIP- en SIP trunking-diensten, massaal over op volledig op IP-gebaseerde geconvergeerde netwerken. Dit stellen de marktonderzoekers van Frost & Sullivan in een recent rapport.
VoIPUit het rapport Growth Opportunities in the VoIP Access and SIP Trunking Services Market van de marktonderzoeker blijkt onder meer dat grote bedrijven graag overstappen naar geconvergeerde op IP-gebaseerde netwerken om optimaal te profiteren van de mogelijkheden. Vooral om dat dit kan zonder dat zij hun bestaande IT-netwerken volledig op de schop hoeven te nemen. De specialisten van Frost & Sullivan berekenen dat de omzet van markt voor VoIP Access- en SIP trunking-diensten tussen 2015 en 2020 met jaarlijks21,5 procent toeneemt. Het aantal eindgebruikers van deze diensten zal in deze periode jaarlijks groeien met 18,1 procent.

Voordelen VoIP en SIP trunking

De onderzoekers geven in hun rapport verder aan welke voordelen grote bedrijven hopen te halen bij een overstap naar deze op IP gebaseerde diensten. Vooral eindgebruikers die hun operationele kosten (OPEX) omlaag willen brengen en betere ROI willen hebben, voelen zich tot de diensten aangetrokken. Voor het zijn de aantrekkelijk geprijsde SIP trunking-diensten, in combinatie met toegevoegde waarde als voicemail, mobility en tools voor samenwerking, erg aantrekkelijk, zo stelt het rapport. Andere ontwikkelingen die de adoptie van VoIP en SIP trunking door gebruikers stimuleren, zijn onder andere disruptive pricing, verpakking, features en functionaliteit en aantrekkelijke zakelijke modellen binnen de VoIP-en SIP trunking-markt en de opkomende Communication Platform as a Service (CPaaS)-markt.

Bron: Frost & Sullivan