UC- en IP PBX-specialist 3CX lanceert PBX Express

3CX, een leverancier en ontwikkelaar van de next-gen software-gebaseerde UC- en IP PBX-oplossingen, heeft zijn online configuratietool PBX Express gelanceerd.
3CXDe nu gelanceerde oplossing van de van oorsprong Nederlandse UC- IP PBX-specialist is een online wizard waarmee eindgebruikers en resellers eenvoudig een volledige telefooncentrale in een cloudomgeving naar keuze kunnen configureren. Vooral kleine bedrijven die een volledige functionele telefooncentrale en hier volledig de controle over willen hebben, kunnen hiervan profiteren. En dit tegen een fractie van de kosten van andere cloudoplossingen, aldus de leverancier. Eindgebruikers van de oplossing zijn daarnaast ook volledig vrij in de keuze voor SIP-trunks en -apparatuur, en veel productiviteitsverhogende functionaliteit gebruiken, zoals softphone- en smartphoneclients voor Windows, Mac, iOS en Android, presence, chat en geïntegreerde videoconferentie, een ongelimiteerd aantal extensies, 8 gelijktijdige gesprekken en 5 conferentiedeelnemers. “Met PBX Express is implementatie van 3CX in de cloud een fluitje van een cent,” aldus CEO Nick Galea van 3CX.

PBX Express partners

Partners van de ontwikkelaar kunnen de oplossing via managed hosting aanbieden via verschillende cloudaanbieders. Met PBX Express kunnen resellers eenvoudig onder hun eigen account een speciale instance van 3CX opzetten bij deze aanbieders en deze instance volledig beheren voor hun eindgebruikers. 3CX-partners hoeven daarom niet meer in hardware en speciale servers te investeren om een complexe, gedeelde 3CX-installatie op te zetten.

Bron: 3CX