Telecomleveranciers gebaat bij uitrol van cloudgebaseerde UC- en C-platforms

Telecomproviders zijn er gebaat bij om cloudgebaseerde UC&C-platforms uit te rollen om competitief te blijven in een sterk concurrerende markt, aldus de marktonderzoekers van Frost & Sullivan in opdracht van leverancier BroadSoft.
UC&CVolgens het onderzoek van de marktonderzoekers geeft 90 procent van de ondervraagde telecomleveranciers in het onderzoek aan dat zij vinden dat de uitrol  geïntegreerde cloudplatforms voor Unified Communications & Collaboration helpt om snel deze diensten beschikbaar te maken voor eindgebruikers. Met een geïntegreerde SaaS-oplossing voor UC&C-platforms blijven zij competitief en kunnen zij zich onderscheiden in een sterk concurrerende markt. Belangrijke voordelen die zij krijgen, zijn onder meer verbeterde aanbiedingen, verkorte verkoopcycli en nieuwe omzetmogelijkheden.

Besparingen cloud UC&-platforms

Verder geeft 63 procent van de ondervraagde telecomleveranciers aan dat cloudplatforms voor UC&C het de mogelijkheid geeft om te besparen op schaarse voorraden. Ook geeft iets meer dan de helft aan dat zij hierdoor in staat zijn om van een CAPEX-model over te stappen naar een meer winstgevend op SaaS gebaseerd OPEX-model.

Third party-oplossing

Om het leveren van cloudgebaseerde UC&C aan eindgebruikers mogelijk te maken, is 45 procent van de ondervraagden van plan om hiervoor een oplossing van door een derde partij gehoste en beheerde oplossing uit te rollen. Hiermee willen zij hun eigen mogelijkheden voor het aanbieden van innovatieve oplossingen verbeteren. De onderzoekers geven in hun rapport aan dat de meeste respondenten dit binnen 12 maanden van plan zijn. Wel geeft iets meer dan de helft van de respondenten, 55 procent, aan dat dit nog wel eens een uitdaging kan zijn.

Bron: BroadSoft