Solution Specialist HPE Networking


De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het vergroten, ondersteunen en ontwikkelen van de verkoop van de netwerkproducten uit de HPE portfolio (DC Networking & Aruba). Het volledige HPE portfolio omvat Server, Storage, DC networking & Aruba en Services (warranty en finance). Je maximaliseert de omzet en marge van de producten door het adequaat en nauwkeurig opvolgen van klantvragen over jouw portfolio en gericht uit te bellen naar bestaande en potentiële resellers om de propositie uit te dragen. Je vertegenwoordigt Ingram Micro bij onze klanten en helpt hen de producten te positioneren in de markt. Je werkt nauw samen met collega’s uit het data center team, zoals onze business development managers en pre-sales specialisten, maar ook met collega’s van marketing en sales.

Jouw profiel

De ideale kandidaat heeft een sterk ondernemend profiel – je bent gedreven om bestaande klanten te ontwikkelen en new business opportunities om te zetten in deals. Daarnaast haal je energie uit de technische gesprekken met resellers, waarin je ze in staat stelt de producten optimaal te positioneren.

  • Een MBO/HBO werk- en denkniveau
  • Meerjarige ervaring met HPE Networking producten
  • Certificering op DC Networking / Aruba is een must
  • Technische certificering op Aruba is een pre
  • Affiniteit met de server, storage en networking producten van HPE is een must
  • Overtuigingskracht, samenwerken en klantgerichtheid
  • Efficiënt kunnen doorvragen op eerder verkregen informatie om een zo volledig mogelijk beeld van de partner en de business case te krijgen
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ingram Micro biedt een functie waarin je direct invloed uitoefent op het resultaat van de unit. Een groeiende afdeling, die een substantieel onderdeel gaat uitmaken van onze internationale organisatie. Een jong ambitieus en internationaal team en samenwerking met collega’s in het buitenland. Een functie dicht tegen vendor aan. Lokale en internationale groeimogelijkheden. Te werken voor een van Fortune’s Most Admired companies wereldwijd.

Geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze uitdagende functie, dan nodigen wij je uit te solliciteren via deze link. Alle sollicitaties behandelen wij discreet.

Meer info over werken bij Ingram Micro is te vinden op nl.ingrammicro.eu/careers