Headsets van Jabra nu gecertificeerd voor UC-platform van Xelion

VoIP-specialist Xelion heeft de headsets van Jabra, als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst met GN Audio, nu gecertificeerd voor haar UC-platform.

De certificatie van de headsets van de Deense leverancier voor het UC-platform is een logisch gevolg van het samenwerkingsverband die GN Audio, het moederbedrijf van Jabra en Xelion eind 2017 met elkaar aangingen. Bij een goed UC-platform hoort ook een kwalitatief hoogstaande integratie met end-points zoals IP-telefonie en headsets volgens beide bedrijven. Vooral als het gaat om klanten die dit platform hebben geïntegreerd met een CRM- of een ERP-platform. “De softphone van Xelion is al jaren bekend product in de markt. We zijn zelfs marktleider op het gebied van softphones, en dat is dan ook een belangrijke reden voor onze snelle groei. Omdat gebruikers graag met de softphone op hun computer werken, ongeveer 50 procent gebruikt het dagelijks, is het een kleine stap om de functioneel beperkte en steeds minder gebruikte bureautelefoon te vervangen voor een softphone en een headset. Het scheelt CAPEX en ruimte op de werkplek. De nabije toekomst zal de softphone beslist plaats gaan maken voor een app, de ultiem e oplossing voor de klantenwens. Die trend is niet meer te stoppen, er is al ondersteuning voor iOS en Android. Met de ondersteuning van Jabra vervullen we een wens van gebruikers die thuis, onderweg en op kantoor makkelijk zakelijk en privé willen bellen”, aldus directeur Arthur van den Ende van Xelion.

Uitbouw samenwerking

De samenwerking tussen Jabra en Xelion zal verder worden uitgebouwd. Beide partijen willen de samenwerking in Nederland en de overige landen in de Benelux tot een succes te maken waarbij de sprong naar andere Europese landen, zoals Spanje en het Verenigd Koninkrijk, eenvoudig gemaakt kan worden. “Na een intensieve periode van ontwikkelingen zijn onze headsets nu compatibel met het softphone-platform van Xelion. We zijn trots en zeer content met het feit dat Xelion onze headsets heeft gecertificeerd voor hun platform. We kijken ernaar uit samen de markt significant te laten groeien”, zegt Channel Director South EMEA Jasper van den Heuvel van GN Audio in een toelichting.

Bron: Xelion