Wifi-experts starten WiFi Wise

Het aanleggen van een Wifi-netwerk wordt onderschat terwijl deze draadloze netwerken voor vrijwel alle bedrijven een primaire levensbehoefte zijn. Dit vinden Certified Wireless Networks Experts (CWNE) Peter Paul Engelen en Raymond Hendrix die in dat licht WiFi Wise hebben opgericht. Ze willen resellers en eindgebruikers ondersteunen met ‘ieder wifi-probleem’.

Oorzaken van slecht werkende draadloze netwerken zijn legio. Zo worden meestal geen metingen uitgevoerd voorafgaand aan de aanleg van Wifi. Ook worden bronnen van interferentie niet opgespoord en bij groei van het bedrijf wordt vergeten dat het netwerk moet meegroeien.

Krachten gebundeld

De twee wifi-experts Engelen en Hendrix hebben hun krachten gebundeld in WiFi Wise dat organisaties gaat helpen met Wifi-vraagstukken. Zij helpen organisaties bij het ontwerpen, inrichten en verbeteren van hun wifi-netwerk. Ongeacht het merk en type apparatuur of in de branche waarin een bedrijf actief is. “We kunnen op elk moment binnen een Wifi-traject helpen, of het nu gaat om ontwerp, configuratie, implementatie of probleemoplossing”, laat Engelen weten.

Engelen en Hendrix hebben diepgaande technologische kennis vanuit de lange, intensieve opleiding tot Certified Wireless Network Expert (CWNE) van het internationale opleidingsinstituut Certified Wireless Network Professional (CWNP). Deze organisatie wordt algemeen erkend als dé standaard voor onafhankelijke training en certificering rond draadloze netwerken. Wereldwijd zijn er 290 personen met de hoogste CWNE-status en Engelen en Hendrix zijn twee van de drie Nederlandse CWNE’s.

Onafhankelijke certificering

WiFi Wise heeft nog een tweede doelstelling: het op de kaart zetten van CWNP-certificeringen in Nederland. “Er zijn veel opleidingen van leveranciers en deze vendor-onafhankelijke Wifi-certificering van CWNP is relatief onbekend. Dat is jammer”, zegt Hendrix. “Trainingen van leveranciers leren je hoe je een product implementeert. Nou is daar niets mis mee, maar CWNP geeft een diepgaander inzicht en uitleg over de basisprincipes van draadloze technologie. Alleen als je de logica achter draadloze communicatie begrijpt, ben je in staat om Wifi-problemen fundamenteel op te lossen. Ons onderscheidend vermogen dan ook dat we masters in Advanced Radio Frequency (RF) zijn.”

Bron: WiFi Wise