WhatsApp for Business nu ook in Benelux beschikbaar

WhatsApp heeft, na de lancering in andere internationale markten, vanaf nu ook zijn zakelijke, straks betaalde, variant van de messaging app in de Benelux beschikbaar gemaakt.

De versie van WhatsApp voor zakelijk gebruik, WhatsApp Business, is vanaf vandaag beschikbaar in de Benelux en kan uit de app store Google Play worden gedownload. Deze versie is vooralsnog alleen voor Android beschikbaar. Wanneer de dienst ook in de App Store van Apple verschijnt, is niet bekend. Voordat de versie in de Benelux beschikbaar werd, was deze versie al in enkele andere internationale markten  uitgerold.

Zakelijke versie

De zakelijke versie van WhatsApp werd al geruime tijd getest door geselecteerde bedrijven, waaronder de KLM  uit Nederland. Naast de gebruikelijke eigenschappen zijn in de zakelijke variant extra functionaliteiten ingebouwd, zoals automatische begroetingen en gebruikersstatistieken. Met de zakelijke versie, nu nog gratis, maar binnenkort waarschijnlijk betaald, wil eigenaar Facebook proberen te verdienen aan de messaging app. Hoewel de app door miljoenen mensen in de wereld wordt gebruikt, is deze nog steeds gratis en vrij van reclame. Daardoor is de dienst voor de social media gigant nog steeds verlieslijdend. Een betaalde zakelijke versie moet dit tij gaan keren.

Bron: WhatsApp