VoIPGRID: Wij versimpelen complexe communicatietechniek

Ronald Stokebrook, partnermanager van VoIPGRID

VoIP-leverancier VoIPGRID is al een tiental jaar actief in de telecommarkt en is een speler die de markt verfrist. “Partners kunnen onze whitelabel telefonie-oplossing helemaal naar eigen wens aanpassen”, aldus partnermanager Ronald Stokebrook.

 

 

De markt van leveranciers voor VoIP-oplossingen is behoorlijk goed voorzien. Het aantal aanbieders is groot. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver en willen ICT-resellers helpen met het realiseren van een concurrerende telefonie-oplossing. Het Groningse VoIPGRID is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het softwarebedrijf levert een kant-en-klaar VoIP-platform dat partners zelf kunnen inrichten.

Whitelabel Voip-platform

VoIPGRID bestaat uit een team van vijftig medewerkers, waarvan een groot gedeelte programmeur is. “Het bouwen van een zeer flexibel VoIP-platform is de uitdaging die we ons gesteld hebben”, zegt Ronald Stokebrook van VoIPGRID. “Gelet op het bestand van 200 tevreden resellers en 16.500 bedrijven die het product gebruiken, zijn we een succesvolle onderneming. We richten ons bewust op partners die met VoIPGRID een whitelabel telefonie-oplossing in handen krijgen die helemaal naar eigen wens is aan te passen. Elke partner krijgt het platform in zijn eigen huisstijl met bijbehorende iconen en kleuren geleverd.”

‘Een complete installatie in 15 minuten is mogelijk’

VoIPGRID is bij uitstek het platform voor IT-leveranciers die zich op klanten in het MKB-segment tot zo’n 50 werkplekken richten. “We zijn een VoIP-leverancier met een volledig dienstenportfolio, dat als specialisatie het versimpelen van de complexe communicatietechniek heeft. Partners kunnen zelf bepalen welke ruimte zij de eindgebruikers geven om het product naar wens te configureren.” Voor het leveren van VoIP heeft de partner met VoIPGRID alles in huis. Nieuwe nummers afnemen of nummers porteren, de hosted omgeving en SIP trunks afnemen: alles wat de partner nodig heeft om een klant aan te sluiten is te regelen met hetzelfde platform. Een complete configuratie is door de partners in ongeveer 15 minuten te realiseren.

ChannelConnect-VoIPGRID-4G-AppDankzij VoIPGRID kunnen partners veel werk bij eindgebruikers neerleggen, waardoor deze zelf heel flexibel met de configuratie kunnen omgaan. Nieuwe aansluitingen toevoegen, spraakberichten opnemen, out of office-berichten, wachtmuziekjes, het beheer van wachtrijen, nummergroepen, meldingen van openingstijden en voicemail services, deze zijn heel eenvoudig door de eindgebruiker in te stellen. Door de gebruiksvriendelijke portal kunnen alle werknemers van een bedrijf deze taak op zich nemen. Voordeel voor de klanten is dat zij snel toegang krijgen tot de juiste instellingen. Voor de partners is het een voordeel dat zij door de zelfredzaamheid van de eindklant relatief weinig tijd kwijt zijn aan nazorg en support. Klanten die voor een diepe integratie in hun eigen backend-omgeving gaan, hebben toegang tot API’s die de link leggen tussen hun business software en het communicatieplatform.

iOS en Android app

VoIPGRID is een volledig platform voor op VoIP gebaseerde spraakcommunicatie met een breed portfolio aan ondersteunende diensten en functies. Ook mobiele telefoons kunnen daar volop en naadloos gebruik van maken, dankzij de in eigen beheer ontwikkelde VoIP app voor iOS en Android. “De app gebruikt enkel stabiele dataverbindingen, zowel 4G als WiFi”, aldus Ronald Stokebrook. “Het concept heeft als voordeel dat mobiel gebruik van de VoIP-omgeving niet aan een specifieke mobiele provider en het bijbehorend nummerplan is gebonden. Eindgebruikers kunnen dus het mobiele netwerk uitzoeken dat hen het beste aanbod doet. De 4G-dataverbinding is de navelstreng naar het platform.”

Dankzij de veelal ongelimiteerde data-proposities van mobiele providers, zijn de mobiele belkosten ineens heel laag geworden. Voor zowel Android als iOS is een app beschikbaar die met het platform communiceert. Waar ook ter wereld kan via de app de configuratie worden aangepast. Omdat op iOS de CallKit wordt gebruikt, is integratie in de native bel-applicatie (dialer) van iOS mogelijk. De app past dus naadloos in de belbeleving van iPhones. Door dit concept krijgt de eindgebruiker een ervaring die identiek is aan een

MVNO-oplossing, maar dan met voor hen maximale vrijheid. Al met al een oplossing die het gemak van PC’s met het gebruiksgemak van mobiele telefoons, de belinstrumenten bij uitstek, combineert. Het brengt de desktop naar de broekzak en is daarmee een slimme vast-mobiel integratie.

Browser API’s

Naast apps, zijn er ook API’s en browser-extensies voor de browsers Firefox en Chrome beschikbaar. Dankzij de extensies kunnen eindgebruikers telefoonnummers die in de browserverschijnen, click-to-dial, aanklikkenen direct gesprekken opzetten. Ook bevat de plug-in BLF en wachtrij-informatie. VoIPGRID ondersteunt daarnaast webhooks en CRM-koppelingen om efficiënt te kunnen werken. Alle webinterfaces naar het platform worden beveiligd via SSL, waarvoor VoIPGRID de certificaten regelt.

VoIPGRID is overtuigd van de kracht van het platform en geeft daarom partners ook contractueel alle vrijheden. Contracten zijn op elk moment opzegbaar, waardoor een lange binding niet verplicht is. Het hele concept ademt het elan van de moderne IT uit. Geen hoge investeringskosten maar een abonnementsmodel met alle vrijheden van dien.

Snelle groei beloond

Voipgrid-Gouden-FDGazellen-Award-2016Al 10 jaar ontwikkelt VoIPGRID een schaalbaar cloudtelefonieplatform voor telecomleveranciers. Ruim 16.500 bedrijven maken dagelijks gebruik van de telecomdiensten, goed voor meer dan een miljoen gesprekken per week. In 2016 is VoIPGRID door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Daarnaast leverde de snelle omzetgroei in 2015 en 2016 hoge noteringen op in de Deloitte Fast50 op en is het bedrijf bekroond tot Sectorwinnaar Communications.

ChannelConnect-VoIPGRID-Contactinformatie

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het VoIP en UC&C Dossier 2017]

Lees het artikel hier in PDF