VNG Realisatie benoemt Hugo Aalders tot nieuwe directeur

VNG Realisatie, tot 1 januari 2018 nog KING, heeft Hugo Aalders benoemd tot directeur. Verder heeft de ondersteuningsorganisatie recent de raamovereenkomst GT Mobiele Communicatie 2 ondertekend met de aanbestedingspartijen T-Mobile en Vodafone.

Hugo Aalders treedt per 1 februari 2018 als directeur in dienst van VNG Realisatie, de organisatie die de leden van de belangenorganisatie voor Nederlandse gemeenten ondersteunt met kennis en expertise op het gebied van het informatiedomein en ICT. Hij volgt Ingrid Hoogstrate op. Zij was sinds 1 juni 2017 waarnemend directeur bij KING.

Hugo Aalders heeft ruim 20 jaar ervaring in het publieke domein. Met zijn werkervaring bij verschillende gemeenten én in het bedrijfsleven is hij in staat om te schakelen tussen verschillende belangen en perspectieven, en zo blijvende verbinding tot stand te brengen.

Ondertekening GT Mobiele Communicatie 2

VNG Realisatie
Hugo Aalders

Tevens heeft de organisatie van de VNG bekendgemaakt dat per 20 december 2017 de raamovereenkomst voor GT Mobiele Communicatie 2 is ondertekend met de winnaars van de aanbesteding T-Mobile en Vodafone. Het is de derde grote gezamenlijke telecomaanbesteding die resulteert in een contract voor een groot deel van de gemeenten. Samen met de eerdere aanbesteding GT Mobiele Communicatie 1 neemt nu 80 procent van de Nederlandse gemeenten hun mobiele communicatie af onder de contracten van VNG.  De overeenkomst GT Mobiele Communicatie 2 heeft, net als GT Mobiele Communicatie 1, een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal zes jaar. De raamovereenkomst omvat specifiek de levering van mobiele telecommunicatie, spraak- en datadiensten via simkaarten, en van indoordekkingsinstallaties en vast-mobielkoppelingen.  De levering van smartphones en andere end user devices vormen geen onderdeel van deze overeenkomst. Amsterdam zal als eerste van de 63 deelnemers de minicompetitie doorlopen en een contract gegund krijgen.

Bron: KING / VNG Realisatie