Vangnet IT onderscheidt zich met security-oplossingen van Securepoint

Het in het Overijsselse Lemelerveld gevestigde Vangnet IT is sinds 2008 actief in de zakelijke markt, met een focus op integraal IT-infrabeheer voor mkb-bedrijven met 5 tot 75 werkplekken. Onder het motto EEVE (Eenvoud, Efficiënt en Veilig en te allen tijde Eerlijk en oprecht) analyseert Vangnet IT de wensen van de klant en vertaalt deze naar passende oplossingen.

“Voordat ik Vangnet IT begon, heb ik ruim vijftien jaar ervaring opgedaan als IT-engineer bij verschillende bedrijven”, vertelt eigenaar Peter Nijenkamp. “Ik weet dan ook goed waar mkb-ondernemers behoefte aan hebben als het gaat om IT, maar ook waar ze vaak tegenaan lopen. Mkb-bedrijven zijn tegenwoordig net zo afhankelijk van een goed functionerend en veilig IT-systeem als grote ondernemingen. Ik lever daarvoor de hard- en software, maar neem bij voorkeur het volledige beheer over, zodat mijn klanten zich volledig op hun bedrijfsactiviteiten kunnen concentreren.”

Peter Nijenkamp

IT Kenniscentrum
Vangnet IT bedient inmiddels ruim tachtig bedrijven in diverse marktsectoren en heeft zeshonderd werkplekken in beheer. Nijenkamp: “Voor het geval klanten nieuwe functionaliteiten, bijvoorbeeld IP-telefonie of databeheer zoeken, en ik natuurlijk niet alles zelf kan doen, ben ik ook met IT Kenniscentrum in Lemelerveld begonnen. Daar kan ik een beroep kan doen op collega-ondernemers die gespecialiseerd zijn in onder meer IP-telefonie, webdesign, documentmanagement en bekabeling. Zo kan ik mijn klanten van de gewenste totaaloplossing voorzien.”

TERRA Servicepartner
Op het gebied van hardware heeft Vangnet IT een kleine vier jaar geleden gekozen voor TERRA als primaire leverancier. “Ik ben met ze in contact gekomen toen ik op zoek was naar een alternatief voor klanten (maar ook ikzelf) die ontevreden waren over de service van hun ‘grote-merkleveranciers’, waarbij ze soms werden geconfronteerd met reparatietijden van dagen of zelfs nog langer. Als servicepartner van TERRA, dat oerdegelijke producten van Duitse kwaliteit levert en dat qua schaalgrootte veel beter is ingericht op het bedienen van het mkb, heb ik korte lijnen en kan ik mijn klanten de service bieden waar ze recht op hebben”, aldus Nijenkamp.

‘Made in Germany’
Vorig jaar heeft Vangnet IT het portfolio uitgebreid met de firewalls van Securepoint. “Tijdens een bezoek aan Wortmann AG, de fabrikant van TERRA computers, heb ik mijn oog laten vallen op de firewalls van Securepoint, die ook in de fabrieken van Wortmann worden geproduceerd”, vervolgt Nijenkamp. “Ik heb me gecertificeerd en heb nu ook op dit gebied een uitstekend alternatief voor de gevestigde merken. Zeker in deze regio zijn zaken als ‘Made in Germany’, een 100 procent zelfstandige organisatie erachter en de garantie dat er absoluut geen achterdeurtjes in de Securepoint-firewalls zijn ingebouwd, argumenten die tellen bij mijn klanten. Tegenwoordig rust ik alle nieuwe netwerken uit met Securepoint-firewalls en schuif deze bij vervanging van bestaande apparatuur ook naar voren. Zo doet de TERRA Black Dwarf VPN/UTM-firewall het heel goed bij ons.”

Securepoint
“Wij zijn een van de belangrijkste Duitse leveranciers van security-appliances die zijn gebaseerd op onze eigen software. Begonnen met firewalls, is ons assortiment gaandeweg uitgebreid met gateways, network acces controllers (NAC) en mail-archiveringssystemen (UMA)”, licht Product Executive Eric Kaiser toe. “Voor de ontwikkeling en productie werken we nauw samen met Wortmann AG, net als wij een zelfstandig en financieel kerngezond bedrijf. We delen ook dezelfde ondernemersmentaliteit en staan dichtbij onze klanten en channelpartners, voor wie – naast productspecificaties – betrouwbaarheid, continuïteit en persoonlijk contact van doorslaggevend belang zijn. In onze organische groeistrategie buiten Duitsland spelen de lokale TERRA-vestigingen een belangrijke rol.”

Eric Kaiser 

Partnerprogramma
“We kennen geen hoge instapdrempel voor resellers; enthousiasme voor onze producten is eigenlijk de enige basisvoorwaarde voor een partnership”, lacht Kaiser. “Ze kunnen vervolgens hun kennis en verkoopkansen vergroten via onze webinars en een gratis en betaalde (online) trainingen. Zo kunnen ze doorgroeien naar de Gold, Advanced en Premium partnerstatus. Gecertificeerde partners krijgen extra voordelen, zoals korting op demo-apparatuur en leads. Daarnaast kunnen alle resellers via TERRA of rechtstreeks gebruikmaken van onze kosteloze technische support. Met twaalf support-engineers kunnen we garanderen dat onze resellers binnen gemiddeld dertig minuten of korter te woord worden gestaan. Dat is precies het soort service en ondersteuning waarmee we mkb-dienstverleners als Vangnet IT de kans bieden zich te onderscheiden in de markt”, besluit Kaiser enthousiast.

Meer informatie: www.terra-computers.nl

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nr.3-2015]