Lydis wordt Benelux-distributeur van Pexip

Lydis uit Almere is officieel Benelux-distributeur geworden van Pexip. Directeur Cor Heide van Lydis heeft dit tijdens de internationale beurs ISE 2019 gemeld aan de redactie van ChannelConnect. En Pexip schrijft hierover op haar LinkedIn-pagina. Heide is uiteraard zeer content met de afspraken met het Noorse bedrijf.

Pexip is gespecialiseerd in het koppelen van videoconferencing-systemen van het merendeel van de grote merken in dit speelveld zoals Cisco, Polycom, Lifesize en Microsoft (Teams). Pexip is zelf geen leverancier van videoconferencing maar diens platform fungeert dus als de schakel tussen die merken.

Doel van de samenwerking is om Pexip meer bekendheid te geven bij ICT-resellers in de Benelux en partners te helpen met de implementatie van video als communicatiemiddel in de zakelijke markt. Voor veel kanaalpartners is video nog lastig omdat de diverse oplossingen voor videcommunicatie niet of maar beperkt met elkaar samenwerken.

Volgens Heide heeft Pexip voor Lydis gekozen omdat zijn bedrijf in de Benelux sterk is vertegenwoordigd in het ICT-kanaal met het merk Yealink. Over de details van de samenwerking wordt binnenkort meer bekend. De redactie van ChannelConnect werkt bovendien aan een uitgebreid achtergrondartikel over videocommunicatie het Telecom Dossier 2019 dat dit voorjaar verschijnt.