Ingram Micro Connectivity lanceert uniek nieuw partnerprogramma: Team Connect

Anno 2017 zijn er steeds meer manieren om met elkaar te communiceren. Hoewel er veel verschillende mogelijkheden en oplossingen bestaan, is het bieden van een Totalcom oplossing niet vanzelfsprekend. Ingram Micro Connectivity brengt hier verandering in en lanceert ‘Team Connect’.

Team Connect is een exclusief Ingram Micro partnerprogramma, waarbij Skype for Business centraal staat. Het is een laagdrempelig partnerpogramma waarbij resellers in 2 dagen, verdeeld over 1 maand, alle kennis en tools aangereikt krijgen om na die periode volledig operationeel te zijn op het gebied van Team Connect. Skype for Business staat centraal, maar juist de producten en diensten eromheen maken de totaaloplossing die een klant efficiënter laat communiceren.

IT en telecom zijn door oplossingen zoals Skype steeds meer naar elkaar toegegroeid. Ingram Micro merkt dat Telco-partners het IT-gedeelte vaak complex vinden en vice versa dat IT-partners het Telecom gedeelte complex vinden. Exact dat is de reden en basis geweest voor Connectivity om een totaaloplossing in de markt te lanceren die zowel IT- als Telco-partners support, van het sluiten van de deal tot en met de implementatie van de oplossing. Op deze manier kunnen beide type partners een totaaloplossing aanbieden bij de eindgebruiker.

De deelnemende trusted team partners van Team Connect zijn Microsoft, Vodafone, T-Mobile, Polycom, Jabra en Ask Roger. Door het samenbrengen van deze partners wordt een optimale totaalpropositie gecreëerd tussen UC vendoren, Telecom operators en Cloud vendoren.

Gerben de Haan, Business Unit Manager Connectivity: “Zoals ik vorige week al aankondigde tijdens ons Your Way To Collaborate Q4 event, is alles in dit programma uniek: de laagdrempeligheid, het platform en programma waar zes vendoren samenkomen en de kennis en support die wij vanuit Connectivity daaraan toevoegen. Wij hebben veel ervaring in het neerzetten van dit soort programma’s, zoals ons premium YWTC partner programma. We zien animo toenemen en groeien stevig door, anderzijds heeft het programma een aantal bewuste drempels, die we ook zo houden. Met Team Connect verlagen we de drempels en maken we een zeer toegankelijk en redelijk eenvoudig te volgen programma.”

“Ingram Micro voorziet in de trend waarin telecom en IT steeds dichter bijeenkomen. Wij bieden een oplossing die zowel in de IT als telecom in de behoefte van de eindgebruiker voorziet. Team Connect helpt hierin zowel de Telco als IT- partner met de verkoop van een totaaloplossing waar de klant zijn Office pakketten kan gebruiken, bestanden kan opslaan, delen, mailen, chatten en bellen. Daarnaast helpen we ook met de implementatie van deze oplossing”, vult Paul Hermans, Senior Sales Manager Cloud van Ingram Micro, aan.

‘Connectivity Team’ Ingram Micro

Connectivity
Vanaf 1 jul 2017 heeft Ingram Micro haar TotalCom strategie gepositioneerd onder de naam ‘Connectivity’. Connectivity biedt vanaf die tijd totaaloplossingen voor connectiviteitsvraagstukken. Binnen Connectivity zijn de krachten van Unified Communications en Activation Services gebundeld en zijn alle relevante vendoren onder één dak samengebracht. Voor klanten betekent dit dat alle expertise samengebracht is, dat er één aanspreekpunt is en dat er volledige focus is op het gezamenlijk realiseren van totaaloplossingen.

Meer informatie: www.ingrammicro.nl