Exertis neemt Pro AV-distributeur Kerèn over

DCC Technology, moederbedrijf van value added distributeur Exertis, heeft de overname aangekondigd van Kerèn BV, een gespecialiseerde distributeur van Pro AV-systemen.

Kerèn BV uit Almere verkoopt oplossingen van leveranciers zoals Philips, LG, Casio, BenQ, Canon, Panasonic, AOPEN, Neets, WyreStorm, Bose en Legrand aan professionele integrators en resellers van AV-systemen. Daarbij biedt Kerèn ook presales en post-sales projectondersteuning. Kerèn heeft 12 werknemers en realiseerde afgelopen boekjaar een omzet van 16 miljoen euro.

Exertis en is een toonaangevende route-to-market en kanaalpartner voor wereldwijde technologiemerken voor consumenten, MKB-bedrijven en grootzakelijke ondernemingen. Algemeen-directeur Gerry O’Keeffe van Exertis International ziet deze strategische overname van de Nederlandse Pro AV-distributeur als bewijs van de ambitie van DCC Technology. “We willen uitgroeien tot een wereldwijd toonaangevende Pro AV- en UC-distributeur en doen dat via acquisities en organische groei”, zegt O’Keeffe. “Hiertoe bouwen we aan expertise en een overtuigende propositie die aanspreekt bij onze leveranciers en klanten. Zij profiteren zo van de groeiende markt die behoefte heeft aan een distributeur met een compleet scala aan oplossingen voor AV-systemen, Unified Communications en netwerken.”

Algemeen directeur Eric Bousquet van Exertis West-Europa ziet deze overname als een kans voor klanten van beide bedrijven die het aanbod in UC en Collaboration van Exertis Go Connect willen toevoegen aan de Pro AV-propositie van Kerèn. “AV, Unified Communications en netwerken samen hebben grote impact op de dynamiek op de werkplek bij bedrijven. Ze zijn belangrijke componenten van het moderne kantoor en het werken op afstand. Onze resellers in Nederland kunnen nu een complete oplossing bieden voor zowel grootzakelijke als MKB-klanten.”

CEO Marten van der Weerd van Kerèn BV is uitermate blij met de overname. “Dit is een geweldige kans voor ons bedrijf en onze medewerkers. We worden hiermee onderdeel van een sterk en groeiend bedrijf dat wereldwijd grote stappen maakt in de markt voor Pro Av en Collaboration. We verheugen ons op een goede samenwerking met onze nieuwe collega’s bij Exertis Go Connect, om zo te profiteren van de voordelen die schaalgrootte kan bieden voor een organisatie.”

Meer informatie: www.exertisgoconnect.nl