Tele2 biedt Voice over Wifi voor betere mobiele dekking

Tele2 gaat klanten ook via Wifi laten bellen om ervoor te zorgen dat ze ook binnen een goede dekking hebben. De dienst heet Voice over Wifi en de operator is naar eigen zeggen de eerste provider die hiermee komt.

De telefoon van klanten met Voice over Wifi gebruikt het Wifi-netwerk als versterker om verbinding met het netwerk van Tele2 te maken. Op dat moment belt de klant dus niet via het 3G- of 4G-netwerk. Wifi-bellen is volgens Tele2 een goede oplossing voor mensen die binnen een slechte dekking hebben. Het mobiele bereik kan binnen wegvallen vanwege betonnen muren die het signaal (deels) kunnen blokkeren. Ook zorgt steeds betere isolatie in woningen en kantoren volgens Tele2 voor verminderd mobiel bereik.

Kosten

Klanten met Voice over Wifi gebruiken gewoon het tegoed uit hun bundel en betalen dus niet extra. Ook wordt geen datagebruik in rekening gebracht. Gebruikers moeten wel een voor Wifi-bellen geschikt toestel hebben met de meest recente software en uiteraard moeten ze Wifi-bellen inschakelen.

Tele2 Voice over Wifi is er voor consumenten en zakelijke klanten. De dienst is per direct beschikbaar. Voor hosted voice-klanten is Wifi-bellen vanaf eind mei beschikbaar.

Bron: Tele2