Sympathieke eindejaarsactie ReplaceDirect: Van Oude Mobiel naar Eerlijke Deal

Bijna iedere Nederlander heeft twee mobiele telefoons. Vaak zijn dit smartphones: één voor dagelijks gebruik, de ander ligt meestal in een la ter verstoffen. Bijvoorbeeld omdat de accu niet meer goed werkt, er een barst in het scherm zit of omdat het toestel gewoonweg ‘oud’ is.

Merkwaardig als je bedenkt dat er genoeg mensen zijn voor wie het niet vanzelfsprekend is om honderden euro’s uit te geven aan reparatiekosten of een nieuwe smartphone. Maar wie kan er tegenwoordig nog zonder een smartphone?

replacedirect-klantenservice-whatsapp-600x300-1ReplaceDirect gaat daarom in de gehele maand december aan de slag met een unieke smartphone-inruilcampagne: Van Oude Mobiel naar Eerlijke Deal. Het doel van de campagne is om door heel Nederland oude smartphones in te zamelen, te repareren en te doneren aan mensen die al een tijd rondlopen met een kapotte telefoon, of simpelweg het geld niet hebben om een nieuwe smartphone te kopen.

Samenwerking met Stichting Repair Café

Deze inruilactie wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Repair Café. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Vrijwilligers repareren daar allerlei spullen: van kleding en stofzuigers tot koffiezetapparaten en laptops. Smartphones zijn helaas moeilijk te repareren, waardoor de vrijwilligers sommige bezoekers moeten teleurstellen.

Daar wil ReplaceDirect iets aan doen: iedere Nederlander kan in december oude telefoons gratis opsturen naar het hoofdkantoor van ReplaceDirect. Deskundige reparateurs geven het oude mobieltje een tweede leven. De telefoons worden vervolgens gedoneerd aan Repair Cafés, verspreid door het hele land. Zo maken we met elkaar mensen met een smalle beurs blij tijdens de feestdagen en dragen we tevens een steentje bij om een einde te maken aan de wegwerpeconomie.

Hoe werkt het?

1. Deelnemers kunnen via www.replacedirect.nl/eerlijke-deal een oude smartphone aanmelden.
2. Ze ontvangen vervolgens een envelop waarin ze gratis hun telefoon kunnen opsturen.
3. ReplaceDirect zorgt voor de reparatie en opknap van de telefoons.
4. De vernieuwde smartphone gaat begin januari naar een van de 400 Repair Café’s in Nederland.
5. Het Repair Café doneert de smartphone aan een bezoeker die het goed kan gebruiken. Eerlijke deal toch?

Meer informatie: www.replacedirect.nl