Sennheiser: Maak werkplek slim, veilig, productief en flexibel

Digitale werkplek in financiële sector voorbeeld voor revolutie op kantoor

Digitalisering heeft de potentie om cruciale processen in bedrijven te versnellen. Vier drijfveren zullen deze snelle evolutie vormgeven, denkt Sennheiser dat bedrijven helpt met het optimaliseren van communicatie in kantoren. De werkplek moet slim, veilig, productief en flexibel worden.

 

De werkplek zoals we die kennen, past zich voortdurend aan. Sommige medewerkers hebben echter moeite om bij te blijven en dus is het zaak dat bedrijven investeren in tools waarmee werknemers in deze nieuwe omgeving kunnen werken. Deze evolutie vereist werkplekken die slim, veilig, productief en flexibel zijn en dit vraagt om de juiste tools. Sennheiser is fabrikant van professionele headsets en vergaderoplossingen en speelt met z’n portfolio in op de evolutie van werkplekken. Ook in de financiële sector. Want deze sector laat misschien wel als geen andere zien dat de productiviteit van medewerkers stijgt door slimme, veilige en flexibele werkplekken. Zo profiteren organisaties optimaal van digitalisering.

1. De slimme werkplek

Ruim de helft van de financiële instellingen investeert in Artifi cial Intelligence en 30 procent implementeert Robotic Process Automation. In plaats van werken aan vervelende tijdrovende taken, kunnen medewerkers zich richten op de bedrijfskritische communicatie tussen collega’s en klanten. Hiervoor is het cruciaal dat informatie niet verloren gaat nu mensen steeds vaker op afstand van elkaar werken. Optimale geluidskwaliteit is dan essentieel. Het kristalheldere geluid van de producten van Sennheiser vergemakkelijkt niet alleen het werk van medewerkers maar zorgt ook voor slimmere, intuïtieve interacties en snellere workfl ows. Zo schakelt de headset automatisch in als de gebruiker ‘m opzet en schakelt automatisch uit als de gebruiker deze op het bureaublad legt.

2. De veilige werkplek

In de financiële sector stijgt het aantal fraudegevallen jaarlijks met 130 procent. Aanvallers die in telefoongesprekken inbreken, hebben mogelijk ook toegang tot vertrouwelijke informatie. Veilig koppelen van headsets en apparaten is steeds belangrijker. De SDW 5000 Serie van Sennheiser met 128-bits authenticatie en de DECT-beveiliging is één van de veiligste oplossingen. Zo blijven zakelijke gesprekken vertrouwelijk.

3. De productieve werkplek

Van de financiële instellingen benoemt 70 procent productiviteitsmethodes en -tools als topprioriteit. Slechts 22 procent echter zegt dit te realiseren. In de ideale wereld profiteren werknemers van zowel samenwerking als de privacy van een individuele werkplek. Met de MB 660-headset van Sennheiser houden medewerkers controle over hun omgeving en creëren ze tegelijk een storingsvrije oase. Adaptieve ANC minimaliseert achtergrondgeluid en past het niveau van ruisonderdrukking aan in de headset.

4. De flexibele werkplek

Naar verwachting werkt in 2025 slechts de helft van de werknemers op kantoor. De medewerker van morgen wil thuis of onderweg werken en eist nieuwe vormen van samenwerking en connectiviteit. Maar ook al zijn medewerkers niet meer op kantoor, toch moeten ze presteren en bereikbaar zijn. Gesprekskwaliteit in conferenties moet even goed zijn als in een fysieke vergadering. De SP 220 van Sennheiser garandeert naadloze toegang tot online conferenties en laat speakerphones samenwerken zodat twaalf deelnemers natuurlijk met elkaar kunnen spreken. Het realiseren van de toekomstige slimme, veilige en flexibele werkplek zal de productiviteit van medewerkers verhogen. Organisaties profiteren echter alleen van de voordelen en kansen van digitalisering als ze investeren in de juiste tools.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 7]

Lees het artikel hier in PDF