Red Bull Media House selecteert Com1 wederom voor wereldwijde Wings For Life World Run 2018

Com1 gaat op zondag 6 mei, in opdracht van Red Bull Media House, zorgen voor de wereldwijde communicatiesystemen van de Wings for Life – World Run 2018. Het Nederlandse bedrijf Com1 heeft ook dit jaar weer de IT-infrastructuur van één van ‘s wereld grootste live TV-producties gebouwd.

Het team van Com1 bouwt op locatie in Oostenrijk de security-, netwerk- en communicatie-infrastructuur voor het wereldwijde knooppunt. Vandaaruit wordt de wereldwijde regie en uitzending naar de 700 miljoen tv-kijkers van de Wings for Life – World Run 2018 verzorgd. Naast de on-site werkzaamheden in Oostenrijk, wordt de gehele infrastructuur vanuit het centrale Netwerk Operating Center (NOC) van Com1 in Nijmegen 7 x 24 beheerd. In navolging van de succesvolle voorgaande jaren werkt Com1 samen met SIP-partner oneCentral uit Haarlem voor het leveren van de internationale telefoonnummers.

Com1 is een ICT-bedrijf met een focus op de inrichting, beveiliging en beheer van complexe netwerk, voice en security infrastructuren. “De specialisten van Com1 zijn ervaren in het ontwerpen, bouwen en operationeel beheren van bedrijfskritische omgevingen van onze klanten. Naast grootschalige (broadcast) evenementen naar miljoenen tv-kijkers beheert het team van Com1 bedrijfskritische netwerk-, voice- en security-infrastructuur voor enterprise klanten in Nederland en Duitsland”, vertelt directeur Bert van Capelle. “In een project als Wings for Life – World Run 2018 weet je tot op de seconde nauwkeurig wanneer al je systemen 100% correct moeten functioneren. Je weet wanneer het beeld live gaat! Het netwerk is de drager van alle diensten: doen wij ons werk niet goed dan gaat een hele uitzending op zwart. Dat is ondenkbaar. Daarom beschikken wij over een zeer ervaren en goed ingewerkt team van ervaren professionals. We zijn er trots op dat ons team er steeds weer in slaagt om tot op de seconde nauwkeurig te werken.”

Meer informatie: www.com1.nl