Private Mobility: Private APN zet mobiele devices in VPN – cloud

Private Mobility: AVG-wetgeving vanaf 25 mei 2018 grote impact op ISP’s

De Europese invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft vooral impact op ISP’s en andere aanbieders van ICT-diensten. Het bedrijf Private Mobility biedt via haar partners met private APN nu een oplossing voor deze dienstverleners

 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt op 25 mei 2018 van toepassing voor alle bedrijven die diensten verlenen. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacy- wetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is dan niet meer van kracht. De AVG zorgt voor onder meer:

  • Versterking en uitbreiding van privacyrechten,
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties,
  • uniforme stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes op te leggen.

Deze nieuwe wetgeving heeft invloed op de veilige overdraagbaarheid van klantgegevens voor alle service providers die hiermee het risico lopen op boetes die kunnen oplopen tot maar liefst 4 procent van hun jaaromzet met een maximum van 20 miljoen euro.

Nieuwe richtlijnen

Volgens de nieuwe richtlijnen met betrekking tot de overdracht van persoonsgegevens is de organisatie zelf verantwoordelijk voor het nemen van alle beveiligingsmaatregelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat niet alleen persoonsgegevens veilig worden verzonden naar de juiste bestemming, maar ook de persoonlijke bescherming te waarborgen van gegevens die in hun systemen achterblijven. Dit vereist communicatie via zowel vaste als mobiele devices en moet gebeuren over een beveiligd bedrijfsnetwerk, zoals door het gebruik van VPN’s en/of data-encryptie, en dat de data achter een firewall moet zitten. Hierdoor worden bijvoorbeeld achterdeurtjes in netwerken voorkomen die ontstaan door het gebruik of downloaden van apps op telefoons of door communicatie via het open internet.

Private APN

Voor mobiele virtuele netwerk operators (MVNO’s) en Internet Service Providers (ISP’s) heeft het bedrijf Private Mobility een oplossing voor beveiligde transmissie via mobiele netwerken en mobiele apparaten. Private Mobility is een mobiele virtuele netwerk enabler (MVNE) die telecom en ICT-dienstverleners voorziet van commerciële en functionele toegang tot mobiele netwerken voor spraak-, SMS- en datadiensten. Met de dienst private APN biedt het bedrijf al haar partners de mogelijkheid om mobiele VPN’s te leveren op alle netwerken ongeacht de plaats in de wereld en onafhankelijk van het toestel of besturingssysteem. Hierdoor worden alle mobiele devices afgescheiden van het open internet in een VPN-cloud van het bedrijf of de ISP. Toegang tot Wifi is een bedreiging voor bedrijfsgevoelige applicaties en dan kan biedt een Mobile Device Management-tool uitkomst. Of het bedrijf moet er voor kiezen om deze applicaties alleen via de mobiele VPN beschikbaar te maken. Ook kunnen service providers met de oplossing nu diverse firewall- en beheerdiensten leveren aan eindgebruikers. De private APN levert op securitygebied bovendien de netwerkgegevens per SIM van onder andere het netwerk, land, locatie, time stamp sessies, type toestel, snelheden en MSISDN

Private Mobility www.privatemobility.nl

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 7-2017]

Lees het artikel hier in PDF