Polycom en Microsoft presenteren gezamenlijke zakelijke communicatie-oplossingen

Polycom en Microsoft presenteren gezamenlijk een aantal oplossingen voor zakelijke communicatietoepassingen als Skype for Business en Office 365, de Polycom RealPresence Group Series en Polycom RealConnect voor Office 365.

De eerste gepresenteerde gezamenlijke oplossing is, volgens de leverancier van zakelijke communicatie, de  eerste en enige op standaarden gebaseerde video-oplossing die gecertificeerd is voor Microsoft Skype for Business Online in Office 365. Eindgebruikers krijgen met RealPresence Group Series een nog betere vergaderervaring door de bekende geluids- en beeldkwaliteit van Polycom. Daarnaast profiteren zij ook van de Skype for Business gebruikersinterface en workflow. Met oplossingen zoals de Polycom EagleEye Director II-camera die sprekers in de vergaderkamer volgt, met uitstekend geluid en ondersteuning voor dubbele schermen, zal het voor deelnemers lijken alsof zij in dezelfde ruimte zitten. De certificering van RealPresence Group Series biedt Office 365-klanten veer meer flexibiliteit en keuze over hoe zij hun vergaderingen ervaren. Hiermee wordt het portfolio van video-oplossingen van Polycom dat voor Skype for Business en Office 365 is gecertificeerd verder uitgebreid.

RealConnect-oplossing

Als tweede met Microsoft ontwikkelde oplossing is Polycom RealConnect voor Office 365 vanaf juli 2017 verkrijgbaar in Europa. De dienst verbindt probleemloos de endpoints van Cisco, Polycom en andere merken met Skype for Business. Deelnemers kunnen eenvoudig worden uitgenodigd voor een vergadering via Microsoft Outlook en kunnen zich daarna met één simpele klik op de knop verbinden. Dit kan vanaf elk apparaat en vanaf elke plek, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring, aldus Polycom. Office 365-gebruikers zien verschillende type beelden in het scherm, waaronder panoramische beelden van de deelnemers die in speciaal ingerichte vergaderruimten zitten. Daarnaast kunnen er negen plekken op hetzelfde moment worden afgebeeld. “Microsoft is één van Polycom’s meest hoogwaardige partners en onze klanten profiteren al 14 jaar van onze krachtige samenwerking,” zegt chief marketing officer Amy Barzdukas, van Polycom. “Deze certificering betekent dat de Office 365 vergaderingservaring nóg beter wordt.”

Meer info: Polycom