WhatsApp lanceert op korte termijn zakelijke variant – update

Messaging-dienst WhatsApp lanceert op korte termijn een betaalde zakelijke versie waarmee bedrijven diensten kunnen aanbieden via het WhatsApp-platform, schrijft de nieuwssite GSM/Helpdesk.

Volgens de nieuwssite kunnen zakelijke eindgebruikers met deze betaalde dienst diensten verlenen als klantenservice via het messaging-platform. Het gebruik van WhatsApp for Business is alleen mogelijk met een geverifieerd (en betaald) zakelijk WhatsApp account. Op die manier houdt de messaging-specialist de controle over welke bedrijven toegang hebben tot het systeem en moet spam of andere ongewenste communicatie met gebruikers van WhatsApp worden voorkomen.

Testfase zakelijke versie

In de maand september van het vorig jaar maakte de eigenaar van WhatsApp, Facebook, al bekend dat het met de messaging-dienst geld wilde gaan verdienen op de zakelijke markt. Met enkele bedrijven zijn hiervoor pilots opgestart, waaronder de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Klanten van KLM kunnen onder meer via WhatsApp in verschillende talen hun boekingsbevestiging, incheckmelding, instapkaart en vluchtwijzigingen krijgen. De afgelopen maanden heeft WhatsApp ook bèta-versies getest. Techsite APKmirror meldt dat WhatsApp nu de eerste officiële versie heeft uitgebracht. WhatsApp heeft zelf  niets over bekend gemaakt. WhatsApp for Business moet een belangrijk verdienmodel achter WhatsApp gaan worden.

Bron: GSM/Helpdesk

Update 19 januari 2017: De zakelijke versie van WhatsApp is inmiddels officieel gelanceerd in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de Benelux  is de zakelijke variant nog niet beschikbaar. Wel moeten op korte termijn meer landen volgen.