Panasonic marktleider op de Europese markt voor rugged notebooks en tablets

De Japanse fabrikant Panasonic realiseerde in 2015 een flinke groei op de Europese markt voor rugged notebooks en tablets, zo heeft marktanalist VDC Research becijferd. Op dit moment zijn de Panasonic rugged devices de meest succesvolle toestellen in heel Europa met een marktaandeel van 66 procent in het segment van rugged notebooks en convertibles en een marktaandeel van 59 procent in het segment van rugged tablets.

Na twintig jaar onafgebroken succes in deze sector richt Panasonic Computer Solutions nu ook haar pijlen op de Europese markt voor rugged handhelds. Het bedrijf zag de inkomsten in deze sector stijgen met 55 procent,. waarbij de handheld producten nu al bijna een derde van het productassortiment uitmaken.

“Niet alleen dankzij de toenemende digitalisering van de werkprocessen in de retail en de industrie, maar ook dankzij de toenemende vraag naar veelzijdige robuuste mobiele apparaten in de logistiek en bij nutsbedrijven zien we dat bedrijven onze technologieoplossingen gebruiken om hun productiviteit en efficiency nog verder te verhogen”, aldus Jan Kaempfer, General Manager of Marketing voor Panasonic Computer Product Solutions. “We blijven innoveren en samenwerken met onze partners om onze klanten de nieuwe hardware- en softwareoplossingen te bieden die zij nodig hebben om hun zakelijke doelstellingen te realiseren. De feedback van onze klanten blijft hierbij cruciaal. We passen nu dezelfde succesvolle, klantgerichte benadering toe op de markt voor rugged handhelds.”

Meer informatie: www.toughbook.eu