Orsatel Telecom overgenomen door Quamba People

Orsatel Telecom, een specialist op het gebied van het aanleggen van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen, is in december 2017 overgenomen door personeelsbemiddelaar voor de telecom- en datanetwerkenbranche Quamba People.

Reden voor de overname was dat de eigenaar van de telecomspecialist wegens persoonlijke redenen naar het buitenland vertrekt waardoor het bedrijf moest worden verkocht. In de loop van het afgelopen jaar zijn daarom vele gesprekken met diverse overnamekandidaten gevoerd. Na lange onderhandelingen die het hele jaar duurden, kwam uiteindelijk Quamba People uit Hoevelaken, een leverancier van field service engineers voor telecom- en datanetwerken, als de overnamepartij uit de bus.

Aansluiting op activiteiten

overname
Kenan Oran (l), Raymond Verheul (m) en Martin Cramer (r)

Naast dat de activiteiten van dit bedrijf en Qrsatel erg goed op elkaar aansluiten, zijn de gesprekken over de overname tussen beide ondernemers vanaf het eerst moment zeer plezierig en constructief geweest. “Er was direct een goed gevoel tussen mij en Raymond Verheul en Martin Cramer, de aandeelhouders van Quamba People. Wij constateerden alle drie dat beide bedrijven strategisch erg goed bij elkaar passen. Waar Orsatel Telecom soms moeite heeft om specialisten uit de markt aan te trekken, kan Quamba People monteurs en engineer met een groot landelijk netwerk snel leveren”, aldus directeur en eigenaar Kenan Oran van Orsatel Telecom.  Ondanks de buitenlandplannen en overname van zijn bedrijf, blijft Oran de komende 1 tot 1,5 jaar betrokken bij Orsatel Telecom om gezamenlijk met de nieuwe eigenaren de huidige klanten te bedienen en de onderneming verder te laten groeien.

Bron: Orsatel Telecom