OPPO Benelux lanceert online eerste toestellen op Nederlandse markt

Smartphonefabrikant OPPO gaat nu vanuit haar Benelux-vestiging vanaf 18 juli definitief de eerste modellen op de Nederlandse markt brengen, te beginnen met de OPPO R15 Pro en A3. Hiervoor wordt alleen het online kanaal ingezet.

Ongeveer een maand na de aankondiging dat de Chinese smartphonefabrikant ook de Benelux-markt gaat betreden en een vestiging in Rotterdam heeft geopend, verschijnen nu de eerste toestellen daadwerkelijk op de markt. Opvallend is het dat het niet, zoals eerder aangekondigd, gaat om het in eerste instantie aangekondigde topmodel Find X, maar om twee andere toestellen, de R15 Pro en de A3. De R15 Pro valt in het hogere segment met een prijs van 649 euro, terwijl de A3 in het middensegment zit met een prijs van 299 euro.

Online kanaal

OPPOOpvallend is dat OPPO Benelux kiest voor het op de markt brengen van haar smartphones via alleen het online kanaal. Beide telefoons zijn, aldus de smartphonefabrikant, alleen verkrijgbaar via de websites van MediaMarkt en Mobiel.nl. Naast  het gebruik als distributiekanaal, gaat het Chinese bedrijf met beide bedrijven ook een strategische samenwerking aan om expertise te bundelen.

Bron: OPPO