KPN benoemt Dominique Leroy als CEO

KPN heeft Dominique Leroy per 1 december benoemd als de volgende CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur. Leroy wordt dan de opvolger van Maximo Ibarra die heeft besloten om zijn contract per 30 september te beëindigen.

Dominique Leroy is momenteel nog CEO bij Proximus Group (voorheen Belgacom). Ze begon in 2011 bij Belgacom en ze was sinds 2012 lid van het Management Team met verantwoordelijkheid voor de consumentenmarkt. Voordat zij bij Belgacom in dienst trad, werkte ze 24 jaar bij Unilever, het laatste als Managing Director van Unilever in België en Luxemburg. Dominique Leroy is afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Solvay Business School.

Reacties

Voorzitter Duco Sickinghe van de Raad van Commissarissen van KPN is erg enthousiast over de benoeming. “Leroy is een dynamische, klantgerichte en betrokken leider met een schat aan ervaring in de telecomsector. We zijn er van overtuigd dat ze, met haar sterke strategische, operationele en communicatieve capaciteiten, in staat is om succesvol uitvoering te geven aan de strategie van KPN”, aldus Sickinge.

dominique-leroy-kpn
Dominique Leroy, per 1 december CEO van KPN

Leroy is uiteraard ook ‘zeer verheugd’ met de voorgenomen benoeming. “KPN heeft een zeer goede reputatie en een uitstekend management team”, zegt Leroy volgens een persbericht. “Ik kijk er naar uit om met hen en de KPN-collega’s te werken om uitvoering te geven aan de strategie en de kwaliteitsleider in Nederland te worden waar de klant centraal staat.”

Centrale OR

De Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven op de voorgenomen aanstelling van Dominique Leroy. Aandeelhouders zullen geïnformeerd worden tijdens een Bijzondere Vergadering van Aandeelhouders, die binnenkort bijeen zal worden geroepen. Haar beloningspakket is in overeenstemming met het beloningsbeleid van KPN, met een basissalaris van 935.000 euro per jaar en de reguliere incentiveplannen van KPN op korte en lange termijn.

Joost Farwerck zal van 1 oktober 2019 tot 1 december 2019 tijdelijk de rol waarnemen van Voorzitter van de Raad van Bestuur en Executive Committee. Deze rol zal hij vervullen naast zijn bestaande rol als COO.

Bron: KPN