EU gaat overname Tele2 door T-Mobile  langer onderzoeken

De Europese Unie trekt meer tijd uit om de overname van Tele2 door T-Mobile in Nederland aan een dieper onderzoek te onderwerpen. Dit bericht nieuwsorganisatie Reuters.

Volgens de nieuwsorganisatie is de voornaamste reden van het langere onderzoek een gevolg van de harde houding die de mededingingsspecialisten van de EU innemen tegenover telecomfusies in lidstaten waar er relatief minder aanbieders zijn. Vooral omdat tijdens een fusie het aantal aanbieders binnen deze lidstaten, in dit geval Nederland, terugbrengt van minimaal vier naar drie.

Verwachte uitslag

Vandaag werd een eerste uitslag van het onderzoek van de EU naar de overname van Tele2 door T-Mobile verwacht, maar die is niet gekomen. Volgens Reuters gaat het nog vier maanden duren voordat de eerste resultaten van dit onderzoek, en daarmee eigenlijk de toestemming, worden gepubliceerd.

Eerdere blokkades

De EU heeft nogal een reputatie als het gaat om het blokkeren van overnames van mobiele operators binenn lidstaten. In 2015 werd een fusie tussen TeliaSonera en Telenor in Denemarken geblokkeerd. In 2016 slaagde in het Verenigd Koninkrijk Huchinson er door de houding van de EU niet in om te fuseren met haar lokale dochter Three UK.

Bron: Reuters