Nuvias: Marktkennis en technische expertise geheel in dienste stellen van resellers en providers

Joost van Wijk, Nuvias Group

Siphon, inmiddels overgenomen door de Nuvias Group, biedt als system integrator naast hosted- en cloudtelefonie ook een uitgebreid en hoogwaardig UCS-ecosysteem voor telecomoperators en telecom service providers. “Wij ontzorgen onze partners als het gaat om VoIP en UC”, zegt Joost van Wijk van de Nuvias Group.

’Kennis en oplossingen maakt ons betrouwbare partner voor telco’s, SP’s en resellers’

Het in 2009 gestarte Siphon, inmiddels onderdeel van de Nuvias Group, opereerde in eerste instantie als systems integrator van hosted telefonieoplossingen voor telecomoperators en telecom service providers. Maar in de groeiende markt voor cloudtelefonie ontstond, naast de bouw en het onderhoud van systemen, al snel de vraag naar meer functionaliteiten en oplossingen voor Unified Communications (UCS). Daarmee werd de kiem gelegd voor het uitgebreide en kwalitatief hoogwaardige ecosysteem voor telco’s en service providers. “De begin april dit jaar gelanceerde UC Practice van Nuvias komt voort uit de overname van Siphon Networks door de Nuvias Group in oktober vorig jaar”, zegt sales director UC-International Joost van Wijk van Nuvias Group. “Siphon was in de jaren hiervoor in het Verenigd Koninkrijk, Benelux en Nordics al uitgegroeid tot een van de toonaangevende value added distributeurs en systems integrators van UC-oplossingen voor het kanaal. En met succes. Behalve dat we bij onze vendors de hoogste partnerstatus wisten te behalen, stonden we vorig jaar op de 28ste plaats in de UK Technology Fast 50 van Deloitte met een groeipercentage van 723 procent over de vier jaar daarvoor. Dan doe je toch iets goed.”

Ontzorging van partners en klanten

“Met ons brede en volledige portfolio kunnen we vrijwel alle vragen op VoIP-gebied van onze resellers beantwoorden. Onze toegevoegde waarde zit vooral in de diepgaande marktkennis en technische expertise die we helemaal ten dienste stellen van onze resellers en providers”, aldus Van Wijk. Meer dan de helft van de medewerkers in de UC practice bestaat uit hoogopgeleide ‘hands-on’ engineers die allemaal over de hoogste vendor-certificeringen beschikken. Daarmee kunnen we onze partners en via hen ook onze eindgebruikers echt ontzorgen als het gaat om VoIP- en UC oplossingen. Of het nu gaat om het ontwerpen en samenstellen van uitgebreide en complexe ‘best-of-breed’-oplossingen of het leveren van gepreconfigureerde toestellen. Op de Nuvias UC practice kun je rekenen.”

Nuvias Joost van Wijk
Joost van Wijk

Eenvoudig zakendoen

“We leveren niet alleen de oplossingen van onze vendors, we proberen ook het leven van onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken”, vervolgt van Wijk. “Dat doen we onder meer door eigen software en API-koppelingen te ontwikkelen. Zo hebben we een Order API waarmee alle orders kunnen worden verwerkt en uitgeleverd. Deze integreert naadloos met de bestaande platforms van service providers. De Nuvias Hub biedt een white-label offerte- en order portal en stelt partners of service providers in staat om hun productcatalogus samen te stellen. Ook voorraad- en RMA- beheer zijn geautomatiseerd, zodat er zo weinig mogelijk tijd aan administratieve rompslomp hoeft te worden besteed.”

‘We slagen erin klanten continu te verrassen’“Met Dovetail maken we een kwalitatief hoogwaardige uitrol mogelijk. Zo leveren we onder andere een netwerk-assessment tool om zeker te weten dat de door klanten gewenste apparatuur ook daadwerkelijk en voor honderd procent zeker op hun netwerk past of volledig koppelt met bijvoorbeeld Skype for Business. Als dat eenmaal is geverifieerd dan vereenvoudigt dat de uiteindelijke implementatie aanzienlijk en weten we zeker dat de klant ook krijgt waarvoor hij betaalt.” “Maar we gaan nog een stap verder. Met de oplossing Dovetail kunnen we naderhand de status en kwaliteit van de geleverde oplossing monitoren. Zaken als de software-versie per toestel, of de gesprekskwaliteit, kunnen we achterhalen aan de hand van lokale netwerkstatistieken.”

Professionele diensten

“Over al onze UC-oplossingen leggen we een uitgebreid palet aan professionele UC-diensten. Zo bieden we consultancy voor ontwerpen, doen netwerk audits en leveren proof of concepts. Ook ondersteunen we onze channelpartners bij de implementatie en ingebruikname van systemen, plaatsen apparatuur en sluiten die aan. Voor bijzondere situaties leveren we maatwerk services, van ontwerp en ingebruikname tot en met overdracht aan de klant. Verder verzorgen we operationele trainingen, migraties, softwareaanpassingen en, in voorkomende gevallen, ook troubleshooting. Over alles heen hebben we dan nog onze supportdiensten, 24/7/365 beschikbaarheid, optioneel uitgebreide 2e lijnssupport, remote systeem monitoring en we verzorgen voor klanten het beheer van reserve-onderdelen.”

‘Doen wat je zegt’

“We zijn voortdurend bezig om ons kwaliteitsniveau te verhogen en tegelijkertijd te zoeken naar mogelijkheden om kosten te verlagen. ‘Doen wat je zegt’ staat bij ons hoog in het vaandel. We willen zeker zijn dat wat we leveren ook voor de volle 100 procent aan de verwachtingen voldoet”, zegt Joost van Wijk. “Zo doen we bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe productlijnen we de certificeringstesten van vendors nog eens dunnetjes over. Zeker in een markt die doorgaans werkt met maandabonnementen die gemakkelijk opzegbaar zijn, is het behoud van de klantloyaliteit aan onze klanten essentieel. De ‘cowboy-tijd’ in onze branche is definitief verleden tijd, de eindgebruiker van nu is een volstrekt mondige partij.”

“Maar door onze inspanningen op kwaliteitsgebied en kostenverlaging slagen we erin om de klant continu te ‘verrassen’ en diens verwachtingen te overtreffen. Om die reden hechten we ook aan het trainen van onze channelpartners, zowel generiek op technologie als ook op maat als het gaat om specifieke platform- of oplossingsproblematieken.”

Marktkansen

Nuvias Groeiend portfolio marktkennis en technische expertise “UC-oplossingen zijn de afgelopen jaren gerijpt en niet langer alleen voorbehouden aan de grootzakelijke markt. Door de nog steeds toenemende
mobiliteit van medewerkers groeit ook in de mid-market en het MKB de behoefte aan cloudtelefonie, videoconferencing en samenwerkingstools. Die marktsegmenten kennen een gemiddelde jaarlijkse groei van 20 tot 30 procent per jaar. Dat biedt volop kansen voor resellers die willen inzetten op kwaliteit en kennis waarmee ze hun klanten kunnen ontzorgen. Binnen Nuvias hebben we vanuit de UC-practice vanzelfsprekend ook toegang tot de andere disciplines als advanced networking, mobility, cyber security, cloud, software defined infrastructure en application performance. Nuvias is dan ook de kennispartner bij uitstek om channelpartners en hun eindklanten vakkundig te ondersteunen en te begeleiden op weg naar de digitale transformatie die ons leven, zakelijk en privé, drastisch verandert,” zo besluit Van Wijk.

Nuvias contactgegevens

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het VoIP en UC&C Dossier 2017]

Lees hier het artikel in PDF