NFON gaat binnenkort naar de beurs

Cloudcommunicatiespecialist NFON heeft aangekondigd dat het bedrijf een beursgang verwacht in Q2 2018. Het van oorsprong Duitse bedrijf wil een notering aan de Frankfurt Stock Exchange en met de opbrengst verdere expansie van de activiteiten bekostigen.

Volgens het officiële persbericht van de cloudtelefonie-aanbieder wil het bedrijf met de beursgang ervoor zorgen dat het met de opbrengst nieuwe eindgebruikers in bestaande makten gaat winnen, er verdere uitbreiding plaatsvindt binnen de regio Europa en voor investeringen in de ontwikkeling van haar producten. De beursgang moet NFON een bedrag van rond de vijftig miljoen euro gaan opleveren.

Achtergrond beursgang

De cloudtelefonie-specialist denkt dat de beursgang  nu in gang kan worden gezet omdat de producten volwassen zijn en dat, vanwege het verdwijnen van onder meer ISDN, bedrijven en instellingen meer in cloudtelefonie gaan investeren. In haar persbericht geeft de specialist aan dat de nu geplande beursgang, afhankelijk van de marktomstandigheden, in het huidige tweede kwartaal van 2018 zal plaatsvinden.

Bron: NFON