NETGEAR: Nieuwe diensten op bestaande hardware

NETGEAR VOEGT ‘FANTASTIC FOUR’ TOE AAN INSIGHT PRO-BEHEERPLATFORM

Telecomleveranciers zoeken naar mogelijkheden om hun klanten als dienstverlener te benaderen. Dat doen ze echter wel het liefst op basis van hardware die ze reeds verkocht hebben. Voor NETGEAR reden om proactief voor te lichten en een belangrijke firmware-update aan te bieden.

 

Dat resellers van telecom- en VoIP-oplossingen steeds meer echte ICT-resellers zijn, hoeft niemand te verbazen. Arend Karssies, Regional Director Benelux van Netgear, ziet dat steeds meer van deze resellers informeren naar mogelijkheden om ook een echte dienstverlener te worden. “Het Managed Services Provider-verhaal resoneert met deze groep”, zegt hij.

“Telecomresellers bewegen nadrukkelijk naar het X-as-a-Service-model.” Binnen deze doelgroep is volgens Karssies een bepaalde groep van vier switches erg populair. “Deze vier Smart Managed Pro-switches, de GS728 TP en TPP, en de GS752 TP en TPP, noemen we – niet voor niets – de Fantastic Four.” Maar ze hadden één nadeel: hoewel deze apparaten met Power-over-Ethernet (PoE)-functionaliteit via het web te beheren zijn, waren ze nog niet te koppelen aan Insight Pro, het cloudgebaseerde beheerplatform van Netgear.

Dienstverlening via firmware

Arend Karssies

“Daar werden we veel over gebeld. Resellers vinden deze switches heel fijn”, zegt Karssies. “Ze zijn snel, betrouwbaar en voorzien van Power-over-Ethernet waardoor je er allerlei apparaten op aan kunt sluiten, bijvoorbeeld telefoontoestellen.” Graag zouden resellers volgens hem de Fantastic Four- switches inzetten als basis voor beheerde dienstverlening. Daarom heeft Netgear kortgeleden een firmware- update beschikbaar gemaakt waardoor deze switches Insight Pro ondersteunen. “Ze kunnen zo hun bestaande klanten een managed- servicesmodel aanbieden op bestaande hardware.”

10/100switches zijn onderhand duurder dan gigabitswitches

Omdat de update ingrijpender is dan de meeste firmware-updates – resellers krijgen een heel nieuw zakelijk model ter bes chikking – informeert het bedrijf zijn partners hier proactief over. “Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant heb je meer diversiteit”, zegt Karssies. “Deze switches bieden meer PoE-poorten en 10Gb uplink.” Belangrijker zijn echter vragen als hoe de partner dat naar de klant toe kan doorvertalen. “We nemen ze dan ook van A tot Z door de materialen, en luisteren ook aandachtig naar hun ideeën erover.”

10/100 is passé

Dat juist telecomresellers geïnteresseerd zijn in een dienstenmodel, komt volgens Karssies door hun verleden. “ICT en telecom zijn steeds meer in elkaar geschoven, maar telecomresellers leverden bijvoorbeeld al dienstverlening per toestel. ICT-resellers zijn daar naar gaan kijken toen Officer365 uitkwam.”

Netgear grijpt de gelegenheid ook aan om resellers naar gigabit-switches over te laten stappen. Dat is niet om ze duurdere, nieuwere producten te verkopen. Integendeel. “Ze zijn vaak nog heel erg gewend dat 10/100-switches voordeliger zijn”, zegt Karssies. “Maar ondertussen is dat niet meer zo. Het prijspunt ligt hoger, omdat er steeds minder van deze switches op de markt zijn en de chips duurder worden. We bellen ze daarom actief op wanneer ze een 10/100-switch bestellen. In de meeste gevallen blijkt dat ze het niet wisten en dat de overstap naar gigabit-switches geen probleem is.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 7-2019]

Lees het artikel hier in PDF