Mtel overgenomen door Evolve IP

De in Nederland gevestigde Europese leverancier van cloudcommunicatiediensten Mtel is overgenomen door de cloud- en cloudcommunicatiespecialist Evolve IP uit de Verenigde Staten. De overname vormt onderdeel van de groeistrategie van Evolve IP.

Met de overname wil de Amerikaanse cloud- en cloudcommunicatiespecialist vooral haar positie op de Europese markt verder versterken. Mtel deelt een belangrijk onderscheidende marktfactor met Evolve IP, namelijk het bieden van compleet op maat gemaakte contactcenteroplossingen en integratiemogelijkheden die passen bij de unieke behoeftes van klanten. Daarnaast heeft de Europese cloudcommunicatiespecialist directe fysieke aanwezigheid in Europa, inclusief bijkomende datacenters als uitbreiding voor Evolve IP’s huidige netwerk in het Verenigd Koninkrijk, Israël en Australië. Verder ondersteunt het nu overgenomen Mtel met een sterk team van technisch, ondersteunend, development, sales en marketingpersoneel de groei van de regio. Mtel is opgericht in 1999 en biedt vooraanstaande cloudcommunicatieoplossingen, zoals contactcenters, IP-telefoonsystemen en oplossingen voor zakelijke samenwerking. “We kijken ernaar uit de werknemers, klanten en partners van Mtel te verwelkomen bij Evolve IP”, zegt voorzitter, algemeen directeur en medeoprichter Thomas J. Gravina van Evolve IP. “Mtel heeft een geweldig bedrijf opgebouwd in Nederland en Duitsland en we willen graag verder groeien in de Europese markt, zowel organisch als door andere fusies en overnames.”

Reactie Mtel

In een reactie geeft algemeen directeur Michiel van Dis van Mtel aan blij te zijn met de overname door Evolve IP. “We zijn verheugd dat we deel gaan uitmaken van Evolve IP, wat ons nieuwe kansen biedt om onze positie te versterken in de regio. De acquisitie biedt zowel huidige als potentiële klanten in heel Europa de mogelijkheid voordelen te benutten van Evolve IP’s focus op het bouwen van op maat gemaakte cloud strategieën. Daarnaast staat Evolve IP bekend om zijn door analisten bekroonde oplossingen.” “Onze klanten kunnen als eerste profiteren van de web-based managementportal OSSmosis en diverse contactcenterintegraties”, zo besluit Van Dis van Mtel.

Meer info: Evolve IP