Mondicon neemt mobiele dataprovider Connected IP over

De aanbieder van zakelijke mobiele datadiensten Mondicon heeft branchegenoot Connected IP, een leverancier van mobiele dataconnectiviteit aan Europese broadcastpartijen, overgenomen.  De overname past binnen de groeistrategie.

Met de overname is de aanbieder van zakelijke mobiele datadiensten, naar eigen zeggen, nu ook een serieuze speler geworden binnen de Europese broadcastingindustrie. Connected IP levert mobiele dataconnectiviteit aan de voornaamste broadcastpartijen in Europa. Met de simkaarten van de connectiviteitsspecialist zijn televisienetwerken in staat om live-verslag uit te brengen van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen en sportevenementen zoals het WK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. “We zijn blij dat Connected IP vanaf nu onder de vlag van Mondicon verder gaat. Het overgenomen bedrijf is een gevestigde naam binnen de industrie en dus zullen wij deze naam blijven voeren voor onze broadcastingactiviteiten”, aldus CCO Jurgen ter Hoeve van Mondicon “In veel gevallen was Mondicon al de wholesale-leverancier achter de geleverde simkaarten en telecomportal. Hierdoor is ons supportteam zeer bekend met de diensten zoals die op dit moment door klanten van Connected IP worden gebruikt.” De providers hebben niet bekendgemaakt welk bedrag met de overname is gemoeid en verwachten dat de overname deze maand zal worden afgerond. Ook geeft Mondicon aan dat het verdere toekomstige overnames niet uitsluit.

Groeistrategie

MondiconDe overname van Connected IP draagt ook bij aan de verdere groeistrategie van Mondicon, zo geeft de zakelijke mobiele data-leverancier aan. Bovendien kan het bedrijf flink profiteren van de technologie voor toekomstige ontwikkelingen. “Voor live-broadcasting op locatie is een gegarandeerde beschikbaarheid van hoge bandbreedte essentieel”, zegt CTO Joachim de Wild. “Onze simkaarten zijn daarom zo geconfigureerd dat ze altijd en overal ter wereld connectie maken met het mobiele netwerk dat op die locatie op dat tijdstip het beste bereik heeft. Klanten kunnen zelf een profiel bouwen en de simkaarten via onze portal beheren en monitoren.” Dezelfde technologie zal Mondicon binnenkort inzetten voor een nieuw te lanceren Internet of Things (IoT)-product. Dit product speelt in op een sterk toenemende behoefte aan redundante netwerkonafhankelijke oplossingen waarmee dingen, ongeacht de locatie, altijd en overal verbonden blijven met het internet. Mondicon verwacht deze oplossing na de zomer van dit jaar te lanceren.

Meer info: Mondicon