MediaMarkt breidt telecomteam fors uit

Het telecomteam van MediaMarkt is versterkt met ruim 230 nieuwe medewerkers. Hieronder vallen ook oud-medewerkers van Phonehouse, dat recentelijk failliet ging. Met deze groei speelt MediaMarkt in op de veranderingen in de telecomsector, met name de Wet op het financieel toezicht (Wft) die per 1 mei 2017 ingaat voor mobiele telefoons.

Verleende kredieten van boven de 250 euro worden binnen de nieuwe regelgeving geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Medewerkers moeten klanten hier altijd over informeren.

telecomteam

Uit onderzoek van telecomvakblad Connexie Magazine blijkt dat het personeel van MediaMarkt bovengemiddeld scoort op hun kennisniveau aangaande de Wft. De elektronicawinkel werd hiervoor beloond met een 9.

“Dit resultaat bevestigt dat onze aanpak werkt,” zegt Gordon Scholz, CEO bij MediaMarkt Nederland. “Wij vinden het belangrijk dat onze klanten altijd geholpen worden door medewerkers met verstand van zaken. Elke werknemer die telecomabonnementen verkoopt of gaat verkopen, is verplicht een e-learning te volgen. Alleen gecertificeerde medewerkers die deze e-learning succesvol afronden, mogen deze diensten verkopen aan onze klanten.”

“MediaMarkt biedt meer dan een schap met nieuwe telefoons,” aldus Scholz. “Juist met onze service en expertise maken wij het verschil voor klanten. Niet voor niets investeren we veel in de kennis van onze medewerkers.”

Meer informatie: www.mediamarkt.nl