Logitech: De perfecte plek

LOGITECH FOR BUSINESS OPENT EXPERIENCE CENTER VOOR RESELLERS EN KLANTEN

Niet iedere reseller is in staat een demoruimte in te richten om zijn klanten de mogelijkheden van videoconferencing te laten zien. Daarom heeft Logitech for Business in Leusden drie ruimtes ingericht waar de eenvoudige videoconferenicing oplossingen van Logitech met de platformen van Google, Microsoft en Zoom ontdekt kunnen worden. ChannelConnect ging kijken bij het Logitech for Business Experience Center.

 

Afgesloten snelwegen met gigantische files tot gevolg. Een met tractoren geblokkeerd Den Haag. De protesten van boze boeren rond het stikstof beleid van de overheid vorige maand maakten maar weer eens duidelijk dat een goed alternatief voor fysieke ontmoetingen – en dito aanwezigheid op een vooraf bepaalde locatie – een slimme investering is. Er gaat gewoonweg veel tijd en daarmee geld verloren met onnodige reizen. En dat terwijl de technische én inmiddels betaalbare oplossingen binnen handbereik zijn. Waar je vroeger al snel minimaal vijftigduizend euro kwijt was voor een simpel systeem betaal je daar tegenwoordig een fractie van, waardoor de kosten zo zijn terugverdiend.

Logitech for Business, gevestigd centraal in Nederland (zie kader), wil zowel aan resellers als eindgebruikers graag laten zien welke videoconferencingmogelijkheden er zijn. Daarom zijn er drie verschillende ruimtes ingericht, van klein tot groot, om bezoekers te laten zien én zelf te laten ervaren hoe eenvoudig de apparatuur van Logitech werkt.

Bijna klaar

Op uitnodiging van Joost Jetten en Angela Hordijk mocht ChannelConnect alvast een kijkje komen nemen. “We zijn nog niet helemaal klaar”, zo verontschuldigt Angela Hordijk zich. Zo moet de vloerbedekking bijvoorbeeld nog vervangen worden, maar de vergaderruimtes en bijbehorende videoconferencingproducten zijn helemaal werkend.” Het grote voordeel van de videoconferencingapparatuur van Logitech is dat het perfect werkt met alle belangrijke platformen. “Om dat duidelijk te maken hebben we de drie demoruimtes met verschillende platformen ingericht’, benadrukt Jetten. “Deze is bijvoorbeeld voor het platform van Google.” Daarna laat hij ook de ruimtes zien waar de platformen van Zoom en Microsoft Teams in werking zijn. Bijzonder fraai is de Right Sight­technologie: deze ‘scant’ de ruimte en zoomt zodanig in dat alle deelnemers in de ruimte goed in beeld getoond worden in plaats van het tonen van de gehele ruimte. Right Sight is momenteel beschikbaar voor Microsoft Teams en Zoom, voor Google volgt dit in later stadium.

‘We hebben drie ruimtes met de verschillende platformen ingericht’

Drie systemen

De verschillende ruimtes zijn gekoppeld aan een agendafunctie. De afspraak met ChannelConnect wordt eenvoudig aan een ruimte gekoppeld en verschijnt op de Tap. Met één simpele druk op het touchscreen is het systeem in werking. Waar je vroeger bij andere systemen wel een kwartiertje mocht uittrekken om de boel op te starten, gaat het hier om slechts seconden. Indrukwekkend. Wat Logitech goed gedaan heeft, is ruimtes te nemen die passen bij de systemen. Zo is de MeetUp – het systeem voor huddle rooms – in een relatief kleine ruimte gevestigd. De Rally zien we in een wat grotere ruimte en de Rally Plus is in een echt grote meetingroom geïnstalleerd. Een klant kan zich  gemakkelijk inbeelden hoe de oplossingen in hun eigen ruimtes passen.

Angela Hordijk en Joost Jetten

Iedereen welkom

“We hebben deze ruimtes speciaal ingericht om resellers de mogelijkheid te bieden hun klanten mee te nemen om de werking te demonstreren”, vertelt Jetten. Angela Hordijk vult hier gelijk op aan: “De partners waarmee we samenwerken weten dat wij niet aan ‘klantje­pik’ doen. Wij verkopen immers niet rechtstreeks aan eindgebruikers maar uitsluitend aan resellers.” Joost Jetten vult lachend aan: “Ze moeten vooraf wel even een afspraak maken hoor. Maar de locatie leent zich er uitstekend voor: centraal in het land, midden in de bossen, restaurant binnen handbereik – dus ook heel geschikt voor events – en gratis parkeren.”

Groot voordeel is ook dat de eindklant kan zien hoe fraai de apparatuur van Logitech in de ruimte kan worden weggewerkt. “Je hebt natuurlijk altijd met wat bekabeling te maken”, weet Hordijk. “Onze systemen werken plug-­and-­play, maar hier laten we zien hoe je de kabels kunt wegwerken, hoe de  apparatuur geplaatst kan worden en nog veel meer.  Bovendien kunnen we laten zien dat het mogelijk is om aan de Tap additionele toepassingen toe te kennen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van gordijnen, het dimmen van het licht… je kunt het dan allemaal vanaf één device regelen.”

Contact

Resellers die van de demoruimte gebruik willen maken (of eerst zelf een bezoekje willen brengen) worden verzocht om contact op te nemen: jjetten@logitech.com
of 06­15354005.

Centraal gelegen en gratis parkeren
Logitech for Business is gevestigd in Leusden (pal onder Amersfoort) op Landgoed Leusderend. Te midden van bossen, sportvelden en wandelpaden, maar op een perfect te bereiken plek midden in Nederland. Het landgoed bestaat uit drie nieuwbouwpaviljoens rondom een binnenplaats. Op deze binnenplaats bevinden zich een authentieke, stijlvolle villa en een centrale ontmoetingsplek waarin het gezamenlijke bedrijfsrestaurant is gevestigd. Er is ruim voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 7-2019]

Lees het artikel hier in PDF