KPN neemt regionale ISP Solcon over

KPN neemt de regionale aanbieder van internet-, (mobiele) telefonie-, hosting-, televisie- en beveiligde e-maildiensten voor particulieren en zakelijke eindgebruikers Solcon over.

Met de overname consolideert de Nederlandse IS-markt zich een stukje verder. Door de ISP over te nemen, wil KPN zijn positie op de Nederlandse breedbandmarkt verder versterken. De grote telecom- en ICT-dienstverlener neemt op dit moment een tweede plek in binnen dit marktsegment, na Ziggo-Vodafone. “De missie van Solcon, om voor iedereen veiliger en beheersbaar internet beschikbaar te stellen, sluit uitstekend aan bij de strategie van KPN om innovatieve producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden over toonaangevende netwerken”, zegt chief commercial officer (CCO) Frank van der Post van KPN in een reactie. “We verwelkomen de klanten van harte en kijken er naar uit om samen met Solcon verdere groei te realiseren.” De dienstverlener zal zijn hoogwaardige dienstverlening aan particuliere en zakelijke klanten ook na de overname voortzetten.

Solcon

De in Dronten gevestigde ISP werd in 1996 opgericht door CEO Peter van der Vlies en bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en televisiediensten. Daarnaast is het bedrijf in de zakelijke markt actief met hosting-, internet- en datacenterdiensten.  Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en zal onder haar eigen merknaam zelfstandig in de markt blijven opereren. “We staan aan de vooravond van een nieuwe groeifase waarin we een groot aantal klanten onze diensten kunnen gaan aanbieden. Wij zien in KPN de juiste partner om deze groei succesvol te laten plaatsvinden”, aldus CEO Van der Vlies van Solcon. De transactie is eind juni afgerond en een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Meer info: KPN