Kaspersky stelt beveiligingsoplossingen in abonnementsvorm beschikbaar

Securityleverancier Kaspersky Lab komt in samenwerking met Parallels APS tegemoet aan de stijgende vraag vanuit de mkb-markt naar via de cloud beschikbare securityoplossingen in abonnementsvorm, waarbij de klant op basis van gebruik per maand betaalt. Het Kaspersky APS Package, bestaande uit Kaspersky Internet Security – Multi-Device en Kaspersky Small Office Security, heeft daarvoor de Parallels APS 2.0-certificering verkregen.

“Kleinere bedrijven worden geconfronteerd met dezelfde veiligheidsrisico’s als grote organisaties, maar hebben vaak niet de beschikking over de tijd en de middelen voor het implementeren en beheren van complexe IT-beveiligingsoplossingen”, zegt Martijn van Lom, General Manager Benelux bij Kaspersky Lab. “Tegelijkertijd groeit de behoefte aan alternatieven voor één- of meerjarige licenties, waarbij het aantal licenties automatisch meebeweegt met groei of krimp in het bedrijf en er per maand naar rato van gebruik kan worden afgerekend. Uitbesteding aan een gespecialiseerde dienstverlener biedt dan uitkomst, en door onze samenwerking met Parallels kunnen serviceproviders hun klanten voortaan in abonnementsvorm bedienen.”

Breed marktbereik
Met de uitbreiding van het deliverymodel met flexibele maandcontracten wil de leverancier gelijke tred houden met de ontwikkelingen in de markt. “Vanzelfsprekend vormt de verkoop van traditionele licenties nog steeds een belangrijk deel van de omzet van onze resellers”, vervolgt Van Lom, “maar we kunnen niet voorbijgaan aan de trend in de markt, waar clouddiensten een toenemende populariteit genieten. In Nederland zijn we daarom een samenwerking gestart met telecomdienstverleners als KPN Wholesale en RoutIT, die ook Parallels Automation-partner zijn, en die via hun clouddienstverlening de kleinzakelijke markt – bedrijven met veertig tot vijftig seats – met onze oplossingen kunnen bedienen in een prijs-per-werkplek-per-maandmodel’. Maar ook andere resellers kunnen werken met Kaspersky APS Package mits ze Parallels Automation-partner zijn. Voor het enablement van de overige zakelijke producten kunnen resellers straks ook terecht bij distributeur DSD Europe. Security hoort tegenwoordig ten slotte per definitie altijd onderdeel te zijn van welke IT-omgeving dan ook”, aldus Van Lom.

 

Martijn van Lom

Beschikbare oplossingen
Op dit moment zijn via het Parallels APS-ecosysteem Kaspersky Internet Security – Multi-Device en Kaspersky Small Office Security beschikbaar. De eerste is een eenvoudig te gebruiken multi-platform securityoplossing voor particulieren en SoHo’s die bescherming biedt in de vorm van flexibele, realtime bescherming tegen malware en diefstal. Werkt op pc’s, smartphones en tablets en de gangbare besturingssystemen Windows, iOS en Android.

Kaspersky Small Office Security biedt kleinere bedrijven beveiligingstechnologieën die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd. Small Office Security beschermt niet alleen Windows pc’s, tablets en servers, maar ook Android smartphones en tablets, zodat online banktransacties, bedrijfsgegevens en vertrouwelijke gegevens van klanten worden beveiligd. Zo zorgen gegevensencryptie en lokale en/of online back-ups voor de beveiliging van belangrijke bedrijfsgegevens, ook wanneer een apparaat wordt beschadigd, zoekraakt of gestolen wordt.

Van Lom: “Bovengenoemde oplossingen maken als eerste deel uit van ons Kaspersky APS Package. Maar zoals iedereen inmiddels weet verandert het bedreigingslandschap in een hoog tempo. Ik verwacht dan ook dat in de toekomst meer Kaspersky-producten via het APS-ecosysteem worden gedistribueerd, omdat daarmee de toegangsdrempel wordt verlaagd en het beschermingsniveau wordt geoptimaliseerd.”

Meer informatie: www.kaspersky.com/nl

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect Magazine nr.1-2015]