Huawei groeit gestaag met zijn partners

Ernest Zhang, president Huawei West-Europa Enterprise Business

De Amsterdamse RAI was tijdens de Huawei West-Europa Partner Summit 2018 de place to be. Onder het motto “Together, We Win” werden alle relevante channelpartners uitgenodigd om te delen in het succes van de samenwerking. Uiteraard werden de ambities voor het komende jaar niet verhuld en werden duidelijke actiepunten gedefinieerd en gedeeld. In West-Europa heeft Huawei zo’n 1000 channelpartners, een ecosystem dat succes moet garanderen.

Een succesvol ecosysteem kan alleen bestaan als alle partners er de schouders onder zetten. Ernest Zhang, president Huawei West-Europa Enterprise Business, was daarover helder. Huawei heeft met zijn brede portfolio van telecom- en enterpriseproducten alles in huis om zijn channelpartners unieke kansen bij hun klanten te bieden. Door telecom en enterprise met elkaar te verbinden ontstaat er het ideale systeem voor een succesvolle strategie richting digitale economie. Samen met de partners wil Zhang een intelligente digitale wereld realiseren. “Als één partij alle essentiële schakels in eigen beheer heeft, is het Huawei wel”, aldus Zhang op West-Europa Partner Summit 2018.

Op de beursvloer was er veel aandacht voor de Huawei campusnetwerkoplossing. Het concept is op de universiteitscampus in Bangkok al gerealiseerd en zorgt ervoor dat over hele universiteitscampus wifi-netwerken met een capaciteit van 1 Gbit/s beschikbaar zijn voor de studenten. Bovendien is het netwerk intend-gedreven: het anticipeert via kunstmatige intelligentie op datgene wat het netwerk verwacht dat mensen en dingen gaan doen.

Hoewel het concept nog redelijk prematuur is, is het wel de basis voor toekomstige campusnetwerken. Draadloze communicatieoplossingen op basis van wifi, LTE en/of 5G zijn de sleutel tot de toekomstige economie die bol staat van Internet of Things. Partners van Huawei hebben toegang tot de speciale Open Labs, waarvan er inmiddels ook in Europa vestigingen zijn, om hun concepten te testen en verder te ontwikkelen. Een bevestiging van het feit dat Huawei met zijn partners aan het succes wil werken, aldus een tevreden Tim Cao, vicepresident Partner & Alliance.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2018]

Lees het artikel hier in PDF