Mobiele app Google Voice krijgt VoIP-functionaliteit

De mobiele app Google Voice wordt voorbereid op VoIP-functionaliteit. Dit ontdekte de website 9to5google.com in een recente studie van de laatste APK-versie voor Google Voice, versie 5.7.

Volgens de specialisten is Google bezig zijn in 2017 opnieuw uitgebrachte app voor telefonie Google Voice serieus voor te bereiden op VoIP-functionaliteit. Tot nu toe ontbreekt deze functionaliteit voor deze Android app. In de onderzochte APK, versie 5.7.182806539, ontdekten de specialisten verschillende strings die erop wijzen dat een toekomstige versie in staat is om telefoniegesprekken via Wifi of mobiele data te ontvangen. De huidige app is nog niet in staat om VoIP-gesprekken te voeren en alle gesprekken via Google Voice verlopen nu nog via de native bel-app van een device.

Eigenschappen

VoIP-functionaliteitIn de laatste APK is, aldus de website, alvast voorbereidende functionaliteit geïmplementeerd, zoals verschillende interfaces voor onder meer een standaard belscherm en een in-call scherm met mogelijkheden voor het uitzetten van geluid en het veranderen van de audio output. Daarnaast komt er in de instellingen een mogelijkheid voor het ‘maken en ontvangen van gesprekken’. Deze instelling moet bepalen dat, wanneer de nieuwe VoIP-functionaliteit wordt geselecteerd, de native bel-app wordt uitgeschakeld en dat alleen binnen de Google Voice-omgeving en met het Google Voice-telefoonnummer wordt gebeld of dat de mobiele operator wordt gebruik voor het ontvangen van de VoIP-oproepen. Wanneer de VoIP-functionaliteit er niet in slaagt om een verbinding tot stand te brengen, zal de app de eindgebruikers de mogelijkheid geven om opnieuw te proberen, maar dan via de mobiele operator. Wanneer de VoIP-functie in Google Voice daadwerkelijk beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Bron: 9to5google.com