FD Gazellen Award voor Lydis

Twee keer achter elkaar geprezen voor de gerealiseerde groei

De FD Gazellen award is een prestigieuze prijs die het Financieele Dagblad al twaalf jaar lang jaarlijks toekent aan zeer snelgroeiende (mkb) bedrijven hier in Nederland. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Lydis b.v. uit Almere deze prijs mogen ontvangen. Directeur Cor Heide deelt deze waardering vol trots met de lezers van ChannelConnect.

 

Cor Heide: “De award is wederom een waardering voor de mooie prestatie van ons nog jonge bedrijf.” Lydis is voor de awards ingedeeld bij de bedrijven uit Noord- en Zuid-Holland en Flevoland, en realiseert al drie jaar achter elkaar een omzetgroei van minimaal dertig procent. Lydis is in 2013 opgericht en specialiseert zich met zijn 19 medewerkers op hardware voor SIP-telefonie. Binnen de Benelux zijn alle bekende carriers (zoals bijvoorbeeld KPN, VodafoneZiggo, Tele2, Proximus, Telenet, RouteIT, Dean en VoiceWorks) klanten van het bedrijf. Met recht claimt men daarom dé specialist op het gebied van SIP-hardware te zijn. Cor Heide: “We leveren meer dan enkel de hardware, ons concept is dat we hardware leveren met de noodzakelijke service en ondersteuning om hem succesvol te integreren in de gebruikte telefonie-oplossing. Met die service creëren wij voor de operator en/of serviceprovider meerwaarde.”

Verdere groei vraagt meer ruimte

Cor Heide

Het succes vraagt om meer ruimte en kortgeleden werd al verhuisd naar een nieuwe locatie (Jool-Hulstraat 16) in Almere. Sinds de verhuizing heeft men de beschikking over 900 m2 kantoorruimte en een magazijn van 600 m2. Daarmee is de nieuwe locatie, waarvan de offi ciële opening later volgt, een perfect startpunt voor de ambitieuze plannen die men nog aan het ontwikkelen is. Zo komt er een vernieuwde website met daaraan gekoppeld een webwinkel en als ondersteuning een app voor de smartphone die het selecteren van de producten ondersteunt.

De specialist voor SIP-apparatuur In het portfolio treft men producten aan van onder andere Yealink VCS systemen, Patten, 2N en Spectralink. Voor het snelgroeiende Chinese merk Yealink is men de exclusieve distributeur. Yealink is tegenwoordig ook Microsoftpartner voor Microsoft Teams, het bedrijfsplatform voor onderlinge communicatie via geluid, beeld en schrift. De Yealink camera’s zijn binnenkort gecertifi ceerd voor deze toepassing. Yealink is inmiddels opgeklommen tot marktleider in IP-telefonie en bouwt het portfolio nog steeds in rap tempo verder uit. Thans omvat het portfolio IP-telefoons, IP VCS systemen, IP-camera’s, hoofdtelefoons en conference-telefoons. Alle producten worden enkel via de channelpartners naar de markt gebracht. Ook de IP-camera’s van Hickvision (algemeen erkend als marktleider in dit productsegment) worden binnenkort aan het portfolio toegevoegd. Een nieuwe loot is het Yealink Device Management Platform (YDMP) dat operators de ruimte geeft om remote alle aangesloten toestellen te confi gureren en beheren. Handig voor de operator en eenvoudig voor de eindgebruiker. Cor Heide is er dan ook van overtuigd dat dit portfolio aan de basis staat van een snelle en verdere ontwikkeling van Lydis.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 7]

Lees het artikel hier in PDF