Europese Commissie dreigt met boete voor Broadcom

De Europese Commissie neemt stappen om marktverstorend gedrag van de Amerikaanse chipmaker Broadcom, marktleider in chipsets voor onder meer modems, aan te pakken, zo maakte Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging vandaag bekend. Dat meldt de website nu.nl.

“Wij hebben sterke indicaties dat Broadcom zich bezighoudt met concurrentieverstorende praktijken”, zegt Vestager op basis van voorlopige conclusies uit een doorlopend onderzoek. Op basis van die voorlopige conclusies kan de Commissie een straf uitdelen.
Brussel eist dat Broadcom het zijn klanten toestaat ook producten te kopen bij andere chipmakers. Met het huidige verbod maakt de chipmaker misbruik van zijn dominante marktpositie, aldus Vestager.

“Dit gedrag zal – als de Commissie niet ingrijpt – de concurrentie waarschijnlijk ingrijpend en onomkeerbaar schaden. Dit kunnen we niet laten gebeuren, anders betalen Europese klanten en consumenten hogere prijzen en hebben ze minder keuze”, aldus Vestager.
Broadcom heeft dertig dagen de tijd om aan de eis te voldoen. Het onderzoek van de Commissie naar de praktijken van Broadcom gaat door.

Bron: www.nu.nl