Eurofiber levert glasvezelinfrastructuur zorglocaties Amstelring

Glasvezelaanbieder Eurofiber gaat alle zorglocaties van zorgorganisaties Amstelring via haar glasvezelinfrastructuur met elkaar verbinden.

De aanbieder van glasvezeldiensten gaat medio 2018 alle 25 zorglocaties van de organisatie voor ouderenzorg in en rondom Amsterdam met elkaar verbinden. Twee grote dark fiber-ringen van Eurofiber moeten ervoor gaan zorgen dat Amstelring een eigen WAN-infrastructuur kan uitrollen via glasvezel. Deze nieuwe WAN-infrastructuur is nodig omdat de organisatie voor ouderenzorg steeds meer toepassingen op het gebied van SaaS en multimedia gebruikt en omdat in het algemeen woonzorgtechnologie steeds meer wordt gecentraliseerd. De dark fiber-ringen maken het mogelijk om de ICT-omgeving centraal beschikbaar te maken voort clouddiensten, domotica en andere toepassingen. Hierdoor kan, aldus Amstelring, beter worden ingespeeld op toekomstige ICT-behoeften.

Hoge eisen

zorglocatiesDe huidige gezondheidszorg stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur, aangezien medici en zorgteams 24 uur per dag moeten kunnen beschikken over alle mogelijke data. Downtime is daarom geen optie in de ouderenzorg. Als systemen eruit liggen, komt de continuïteit in gevaar. Glasvezelverbindingen zorgen dat (virtuele) toepassingen en data altijd snel en veilig beschikbaar zijn. “Tegenwoordig werken we meer en meer met iPads en smartphones. Daardoor kunnen we zo dicht mogelijk bij, en zelfs samen met de cliënten rapporteren, onder andere in het elektronisch cliëntendossier. Ook medicatietoediening wordt digitaal afgetekend, het liefst direct bij de cliënten. Mobiel werken vraagt om snelle verbindingen die ook betrouwbaar zijn. De 10G glasvezel van Eurofiber langs alle locaties en het datacentrum bieden dit”, zegt manager ICT  Yoanette de Boer van Amstelring.

Ervaring Eurofiber

Amstelring kiest voor Eurofiber vanwege de ervaring. Van alle Nederlandse ziekenhuizen en grote zorginstellingen is respectievelijk 85 procent en meer dan 50 procent op het netwerk van de glasvezelaanbieder aangesloten. ”We zijn erg blij Amstelring te verwelkomen en te voorzien van hoge beschikbaarheid en maximale schaalbaarheid van hun netwerk. Omdat zekerheid en veiligheid in deze sector van cruciaal belang is, doen wij geen concessies op het gebied van bedrijf kritische connectiviteit. De aansluiting op de twee grote darkfiber-ringen biedt Amstelring flexibiliteit en continuïteit van zorgtoepassingen en data. Het stelt hen in staat om in de toekomst meer innovatieve ICT-toepassingen als cloud en domotica te gebruiken”, aldus director commercial Services Wouter van Rhoon van Eurofiber.

Bron: Eurofiber