Destiny: Puzzelstukjes nieuwe organisatie vallen in elkaar

DESTINY BIEDT BINNENKORT NATIVE VAST-MOBIELE INTEGRATIE VIA PARTNERS

De Belgische operator Destiny gaat zich komend jaar definitief profileren in Nederland. De overnames van Motto, DSD, OSMO en Escaux in de afgelopen jaren worden in 2020 nog duidelijker ingebed in Destiny. “Alle bedrijven worden één organisatie en één merk”, zegt CEO Daan De Wever. “De organisatie krijgt één salesorganisatie en we gaan met elke partner kijken welk model voor hen het beste past.”

 

Daan De Wever van Destiny heeft een paar hectische jaren achter de rug. Het bedrijf dat hij ruim tien jaar geleden met zijn broer startte, bestormt Nederland al enige tijd en dat zullen we weten. Hij mikt op plek 3 in de Nederlandse telecommarkt en hanteert daarbij een buy-and-build-strategie. Eerst was er de overname van Motto Communications waarmee Destiny het clouddistributieplatform FLUX in handen kreeg. En dit jaar volgden de acquisitie van DSD Business Internet waarmee De Wever nu ook in Nederland een onafhankelijke provider van datadiensten is. Later volgde OZMO Cloud Communications zodat Destiny hier ook clouddiensten kan aanbieden. “Nu hebben we de puzzelstukjes om een heel mooi bedrijf in Nederland te maken”, legt De Wever uit. “Het is belangrijk dat we de puzzelstukjes op de juiste plaats leggen.”

Partners

Daan de Wever

Destiny gaat komende tijd met alle partners in gesprek om te bekijken welk businessmodel het best bij ieder van hen past. Technische partners die zelf commerciële activiteiten hebben, passen het beste binnen FLUX. Maar De Wever wil er ook zijn voor de kleinere partners die wel het klantcontract willen behouden maar onvoldoende expertise hebben van commerciële activiteiten in combinatie met bijvoorbeeld UC-diensten of Microsoft Teams. Voor hen is er het platform MyDestiny dat makkelijk offertes kan maken, provisioning doet en extra diensten kan uitrollen. “We maken het makkelijk voor partners om commerciële bundeling en technische oplevering te doen. We helpen alle type partners op een goede manier, gebaseerd op één gezamenlijk portfolio. Dat is krachtig voor ons en voor partners.”

Vast-mobielintegratie

Minder zichtbaar was de overname van de netwerkdiensten van Escaux die in juni is afgerond. Het Belgische bedrijf werkt al twintig jaar in de luwte voor tientallen cloudproviders en operators, ook in Nederland. Het platform van Escaux stelt hen in staat om ordering, facturering en andere telecomdiensten makkelijk aan te bieden maar biedt ook een podium met tools in de bedrijfsprocessen zoals ERP en CRM, maar ook branchespecifieke applicaties.

‘Native integratie van telefooncentrale en mobiele apparaten is uniek’

Maar misschien nog belangrijker van die overname is de gepatenteerde netwerktechnologie van Escaux. Hiermee kunnen partners en bedrijven zelf vast-mobiele diensten opzetten door een telefooncentrale op een native manier te koppelen en integreren met elk SIP-device. Daarmee is de uitbreiding van de bedrijfscentrale inclusief alle applicaties naar de mobiele telefoons van medewerkers in feite een fluitje van een cent. Native VaMo dus, en dat kunnen niet veel aanbieders zeggen. “Je moet wel zelf een MVNO zijn en simkaarten en call control hebben, maar dat zijn we en hebben we”, zegt De Wever. “We gaan deze technologie nu ook in FLUX on-boarden en daarmee bieden we partners veel toegevoegde waarde.

Partners kunnen telefooncentrales van klanten snel uitbreiden met mobiele abonnementen, mobiele toestellen en simkaarten in een geïntegreerde dienst. Zo hebben ze een vast-mobiel product inclusief een telefooncentrale die ze plug-en-play kunnen beheren en koppelen met elke mobiele telefoon. Dit product hopen we in de loop van 2020 beschikbaar te hebben voor partners.”

Deze technologie was De Wever de reden voor de overname van Escaux, want hij voorziet Europese groei. “Er is in Europa een grote base van telefooncentrales bij bedrijven die momenteel nog niet in de cloud zitten. Die bedrijven krijgen dan de ervaring van integratie van hun telefooncentrale met mobiele apparaten. Allemaal native en dat is uniek. Dat geeft ons een groot competitief voordeel want we kunnen klanten aansluiten op een dienst die niemand anders kan bieden.”

Ander nieuws uit de koker van Destiny is dat momenteel hard wordt gewerkt aan de afronding van het securityportfolio dat als het goed is nog voor het einde van dit jaar ter beschikking wordt gesteld aan alle partners. Het wordt standaard end-to-end-beveiligingsoplossingen van e-mail, web, endpoints tot mobiele security. En op korte termijn biedt Destiny ook integratie met Microsoft Teams voor alle partners zodat zij deze UC-diensten beschikbaar kunnen stellen aan klanten.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Datacenter & Cloud Dossier 2019]

Lees het artikel hier in PDF