CEO Eelco Blok vertrekt bij KPN

Na vele jaren in dienst bij KPN, waarvan 7 jaar als CEO, vertrekt in april 2018 Eelco Blok bij KPN. Hij zal worden opgevolgd door de Colombiaan en voormalig CEO van de Italiaanse telecomoperator Wind Maximo Ibarra.

Eelco Blok vindt het na zijn lange werkzame periode bij de grootste telecomoperator van Nederland en tweede periode als CEO tijd voor verandering. “Ik ben er trots op dat KPN een modern bedrijf is geworden, gericht op waarde creatie voor alle belanghebbenden, met de klant als centraal uitgangspunt voor alles. Samen met zeer veel toegewijde collega’s bij KPN zijn we er in geslaagd om, in een uitdagende tijd voor de sector, het bedrijf sterker, flexibeler en een voortrekker op het gebied van duurzaamheid te maken.”

Reactie Raad van Commissarissen

KPN
Eelco Blok

In een reactie laat Voorzitter van de Raad van Commissarissen Duco Sickinghe van KPN weten dat , Eelco Blok voor KPN van onschatbare waarde is geweest. “Zoals iedereen kan zien is KPN uitstekend gepositioneerd onder leiding van Eelco Blok. Hij verdient veel credit voor zijn aanhoudende focus op de uitvoering van de strategie en enorme persoonlijke gedrevenheid. Zijn leiderschap en inzet voor het succes en de ontwikkeling van KPN zijn indrukwekkend. Bovendien heeft Eelco met een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald. We zijn dankbaar voor zijn leiderschap, toewijding en doorzettingsvermogen. Hij is cruciaal geweest voor innovatie bij KPN en de vernieuwing van de bedrijfscultuur.”

Opvolgingsprocedure

KPN
Maximo Ibarra

De opvolging van Blok zal ingaan na afloop van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 april 2018. “Maximo Ibarra is een dynamische leider met een bewezen trackrecord in de telecomsector en een echte klantenman. Als CEO van Wind in Italië heeft hij succesvol leiding gegeven aan de fusie van Wind en H3G waarmee met Wind Tre een toonaangevende geïntegreerde aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt ontstond. We zijn enthousiast over zijn aanstelling en zijn ervan overtuigd dat hij met zijn waardevolle ervaring en aantoonbare leiderschapskwaliteiten in staat is om KPN naar de volgende fase te leiden.”, aldus Sickinghe. Maximo Ibarra is zelf ook blij over de kans die hij nu krijgt bij KPN.” Ik ben verheugd met de voorgenomen benoeming tot CEO van KPN. Ik herken de strategische richting van het bedrijf, bewonder de prestaties binnen de sector en kijk er naar uit om met het hele KPN-team voortreffelijke diensten te blijven leveren aan klanten en waarde te creëren voor alle belanghebbenden. Ook kijk ik er, samen met mijn gezin, bijzonder naar uit om in Nederland te komen wonen.”

Meer info: www.kpn.nl