Avit Systems sluit partnerovereenkomst met IQ Messenger

Netwerkintegrator Avit Systems heeft een partnerovereenkomst gesloten met IQ Messenger, een leverancier van een op IP gebaseerd alarmerings- en messagingplatform. De samenwerking richt zich vooral op de zorg-, industriële en hospitaliy-sectoren.

De netwerkintegrator ziet het IP alarmerings- en messaging-platform van de leverancier als een goede oplossing op bestaande traditionele communicatiesystemen te koppelen aan gebouwbeheersystemen zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Vooral voor bedrijfskritische systemen voor sectoren als de zorg, de industrie en hospitality. Het IP-platform van IQ Messenger ondersteunt diverse technologieën, zoals verpleegoproepsystemen, DECT, VoWiFi, de collaboration-oplossingen van Cisco en mobiele apps voor iOS en Android. Omdat het platform merkonafhankelijk is, kunnen zowel klassieke als moderne technologieën worden gecombineerd. Daarnaast stelt het platform het werkproces centraal, zodat eindgebruikers niet afhankelijk zijn van de oplossingen van een leverancier. “IQ Messenger is een belangrijke aanvulling op ons portfolio, waarmee de netwerkintegrator zich veel sterker kan onderscheiden in een aantal belangrijke sectoren, vooral in de zorg”, zegt technisch directeur Marco Remkes van Avit Systems. “We zien een groeiende vraag naar oplossingen om gescheiden systemen met elkaar te koppelen tot een geïntegreerd platform. IQ Messenger is het enige platform dat deze mogelijkheid biedt en dat volledig merkonafhankelijk is.”

Samenwerking

Inmiddels is de samenwerking tussen beide bedrijven al opgestart. Onder meer zijn al enkele engineers van Avit voor het IQ Messenger-platform gecertificeerd en zijn enkele pilottrajecten gestart. “Avit Systems is een van de weinige netwerkintegrators in Nederland die over de kennis en expertise beschikken die nodig zijn om onze oplossing goed te implementeren”, zegt CEO Paul Vos van IQ Messenger. “Daarbij zorgt vooral de softwareontwikkeling binnen Avit voor toegevoegde waarde. We zijn daarom erg blij met deze partnerovereenkomst en kijken ernaar uit om samen met Avit nieuwe integraties en oplossingen bij klanten te kunnen realiseren.”

Bron: Avit Systems