Avaya bereikt overeenkomst met schuldeisers

De telecom- en cloudspecialist heeft met de helft van haar schuldeisers overeenstemming bereikt over een herstructureringsplan. Daarnaast worden ook de pensioenen van het bedrijf veiliggesteld doordat deze verplichtingen door de US government Pension Benefit Guaranty worden overgenomen. Binnen het plan is Avaya daarnaast verplicht het Avaya-pensioenplan te blijven nakomen.Tot nu toe had het bedrijf de Chapter 11 bankruptcy-bescherming tegen faillissement. De definitieve uitvoering van de overeenkomst en het herstructureringsplan moet nog op 23 augustus door een Amerikaanse rechter worden goedgekeurd. Wanneer deze goedkeuring wordt verleend, verwacht de telecom- en cloudspecialist dat beschermingsmaatregelen tegen een faillissement spoedig kunnen worden opgeheven.

 Nederlandse activiteiten

Het nu overeengekomen herstructureringsplan zal geen invloed hebben op de Nederlandse activiteiten van Avaya. Avaya Nederland opereert onder een andere werkmaatschappij en is daardoor niet betrokken bij de faillissementsbescherming en herstructureringsovereenkomst.

Wisseling aan de top

overeenkomst
Jim Chirico

Het herstructureringsplan van de schulden van Avaya omvat een wisseling van de wacht in de top van Avaya. De huidige CEO Kevin Kennedy zal in de maand oktober van dit jaar aftreden. Hij wordt opgevolgd door de huidige COO en Global Sales Leader Jim Chirico. Op dit moment is Chirico onder meer verantwoordelijk voor de operations, global sales, sales operations, human resources en quality van het bedrijf.

Meer info: Avaya