Eind Chapter 11 situatie van Avaya in zicht

Nu de United States Bankruptcy Court for the Southern District of New York het tweede aangepaste Chapter 11 herstructureringsplan heeft goedgekeurd komt er voor Avaya naar verwachting nog voor het eind van dit jaar een eind aan de Chapter 11 status, de Amerikaanse variant van surcéance van betaling.

“De goedkeuring door de rechtbank volgt op een periode van maanden lang hard werk en uitgebreide onderhandelingen met onze diverse stakeholders”, aldus Jim Chirico, Avaya’s President en CEO. “In de komende weken zal blijken dat Avaya sterker dan ooit uit dit proces en daardoor beter gepositioneerd is voor lange-termijn succes. Dit biedt de financiële flexibiliteit om nog meer waarde te creëren voor onze klanten, partners en aandeelhouders.”

Avaya verwacht ongeveer 2,925 miljard dollar aan gefinancierde schulden (korte- en lange termijn leningen) over te houden en een ‘senior secured asset-based’ faciliteit van 300 miljoen dollar beschikbaar te hebben vanaf het aflopen van de Chapter 11 bescherming. Dat betekent een forse verlaging van de ongeveer 6 miljard dollar aan korte- en lange termijn leningen die aan de start van het herstructureringsproces nog op de balans stond. De gewijzigde kapitaalstructuur levert naar verwachting meer dan 200 miljoen dollar aan jaarlijkse rentebesparingen op in vergelijking met fiscaal 2016.

Centerview Partners LLC en Zolfo Cooper LLC zijn Avaya’s financiële – en herstructureringsadviseurs. Kirkland & Ellis LLP is de herstructureringsadvocaat van het bedrijf.

Meer informatie: www.avaya.com