ASUS lanceert eerste smartphones op de Nederlandse markt

ASUS lanceerde gisteren met een presentatie in de Amsterdamse club ‘Escape’ zijn nieuwe smartphone line-up in de Nederlandse markt. De ZenFone 3, ZenFone 3 Max en ZenFone Go zijn na eerdere introducties in Frankrijk, Italië en Duitsland, nu ook in Nederland te koop.

De introductie werd afgetrapt door Eric Chen, Global Vice-President van ASUS, waarna illusionist Victor Mids de nieuwe producten met kaart- en getallentrucs in een magische sessie aan de zaal presenteerde.

zenfone
vooraanzicht ZenFone 3 Max

Design en functionaliteit hand in hand
ASUS is een bekende speler op het gebied van laptops, met een nummer één positie op de retailmarkt in 2016. Nu richt de Taiwanese fabrikant zijn pijlen op de smartphonemarkt. De aanpak is daarbij kenmerkend voor ASUS: design gecombineerd met functionaliteit.
Het vlaggenschip van de serie is de ZenFone 3. Deze smartphonefamilie is één en al design, met een diamant geslepen metalen frame, en zowel aan voor- als achterzijde kant voorzien van krasbestendig glas. Het model is ultradun en het scherm beslaat bijna de gehele voorkant. Op de achterkant vinden we de kenmerkende gesponnen cirkels, die ASUS op al zijn Zen-producten toepast.

zenfone
vooraanzicht ZenFone 3

Ook functioneel overtuigt de ZenFone 3. De vingerafdrukscanner ontgrendelt de telefoon razendsnel en met 5 slechts minuten opladen, kan er weer 2 uur mee gebeld worden. De accuduur wordt geoptimaliseerd door een combinatie van een flinke accu en een snelle, maar energiezuinige processor. Het scherm levert prachtige kleuren, zodat foto’s mooi tot zijn recht komen. Mooie foto’s maken is ook geen enkel probleem met de snelle en accurate autofocus en de optische en digitale beeldstabilisatie. Met de 16MP-camera kunnen haarscherpe foto’s en verbluffend mooie video’s in 4k-kwaliteit worden gemaakt.

asus
achteraanzicht ZenFone Go

De line-up
Behalve de ZenFone 3 zijn ook de ZenFone Go en de ZenFone 3 Max per direct te koop bij de launchpartners Bol.com, Coolblue en Media Markt. De ZenFone Go biedt topprestaties voor de kleinere beurs. Met een ruime hoeveelheid werkgeheugen (2GB) en een flinke dosis opslaggeheugen van 16GB, kunnen de nieuwste apps worden geïnstalleerd en gebruikt en kunnen zonder problemen de nodige foto’s worden gemaakt  zonder dat het geheugen meteen volloopt. Model 3 Max valt op door zijn gigantische accu, waarmee zelfs andere smartphones opgeladen kunnen worden. De metalen behuizing, de vingerafdrukscanner, het grote werk- en opslaggeheugen en de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, maken dit een zeer complete smartphone.

De ultieme smartphone
ASUS annonceerde als laatste de ZenFone AR aan, een ultieme high-end smartphone. Deze komt in het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland. Daarmee zal Nederland tot één van de allereerste landen behoren waar deze krachtpatser beschikbaar zal zijn. Het topmodel combineert de nieuwste innovaties van ASUS, Google en Qualcomm, tot één technologisch wonder. Zo worden de nieuwste Virtual Reality en Augmented Reality-apps ondersteund, dankzij de 23MP-camera, de ongekend snelle Snapdragon 821-processor, die toegang heeft tot maar liefst 8GB werkgeheugen. Op welke manier deze smartphone ook wordt gebruikt: het levert altijd een onovertroffen ervaring op.

Na afloop van de presentatie had de redactie van ChannelConnect de gelegenheid om Global Vice President Eric Chen te interviewen rondom deze introductie en verdere plannen van ASUS in de Benelux. Dit gesprek kunt u lezen in de komende printuitgave van ChannelConnect, nummer 1 – 2017, die over enkele weken bij onze abonnees op de mat valt.

Meer informatie: www.asus.nl